ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Αντιδράσεις μετά από την προβολή βίντεο με γυμνή γυναίκα στο τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ στην Θεσσαλονίκη

alaca bas

Ταραχή προκάλεσε η προβολή βίντεο με γυμνή γυναίκα στο τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ στην Θεσσαλονίκη. Το τζαμί μπορεί να μην αποδόθηκε για το Μπαϊράμι, αλλά χορηγήθηκε από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη για μια ενοχλητική για ιερούς χώρους προσευχής εκδήλωση.

Η πρώτη αντίδραση για την προβολή του βίντεο δίπλα ακριβώς στο μιχράπ του τζαμιού Αλατζά Ιμαρέτ στα πλαίσια έκθεσης των εκδηλώσεων ¨Μπιενάλε Σύγχρονη Τέχνη¨ του δήμου Θεσσαλονίκης, ήρθε από την ηγεσία του Συλλόγου Μουσουλμάνων Αν. Μακεδονίας-Θράκης. Οι διοικούντες του συλλόγου αναζητώντας τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη και τους υπεύθυνους της έκθεσης τους είπαν πως αυτό που συμβαίνει μέσα στο τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ είναι μια μεγάλη προσβολή και ότι πρέπει αμέσως να σταματήσει η προβολή του βίντεο.

Ο δήμαρχος Μπουτάρης εναντιώθηκε σε αυτό το αίτημα των διοικούντων του συλλόγου και στην σχετική με το θέμα απάντηση αναφέρει πως ¨ Πήρα την κ. Κοσκινά και συμφωνήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να κατέβει το βίντεο, γιατί δεν υπακούμε σε κάθε είδους εντολές και γιατί η τέχνη απολαμβάνει μια ασυλία¨.

Στο μεταξύ μετά από ενέργειες σχετικά με το θέμα, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η προβολή του βίντεο στο τζαμί Αλατζά Ιμαρέτ σταμάτησε και άρχισε να προβάλλεται στην Μονή Λαζαριστών.

Εφ. Μπιρλίκ 18/10/2013

Σχ : Το βίντεο δεν δείχνει κάτι άσεμνο βέβαια, αλλά καλά ήταν που την έπαθε έτσι ο Μπουτάρης.  Αλήθεια που είναι εκείνος ο συρφετός των αριστεροκουλτουριάρηδων που κάθε φορά σε περιπτώσεις προσβολής των θείων προσώπων του Χριστού και της Παναγίας μας και του Σταυρού, βγαίνει να υπερασπιστεί τον εκάστοτε ¨καλλιτέχνη¨;  Γιατί δεν βγαίνουν τώρα να καταγγείλουν το ¨φαινόμενο σκοταδισμού¨ ; Μισέλληνες, αντίχριστοι… Οι Τούρκοι ΦΥΣΙΚΑ και έχουν περισσότερο σεβασμό προς τα θεία μας από εσάς. Αλλά από άθεα σκυλιά τι να περιμένεις ;…