ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

11 Οκτωβρίου 2013, Απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, σε δήλωση αρμοδίου της Ε.Ε. σχετικά με το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης

dış-işleri-bakanlığı

Το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έχει καταγραφεί από την πλευρά μας. Είναι γνωστά σε όλους τους κύκλους τα απτά βήματα που έχουν γίνει από την πλευρά μας για την κάλυψη των αναγκών των Ρωμιών-Ορθόδοξων πολιτών μας.

Από την άλλη, αυτή η εξέλιξη δημιούργησε αισιοδοξία και προσδοκία πως πλέον η Επιτροπή θα ενδιαφερθεί και για την κατάσταση των μειονοτήτων που ζούνε στις χώρες της Ε.Ε. Συνεπώς τα θέματα των ομογενών μας που ζούνε στην επί 30 χρόνια χώρα μέλος της Ε.Ε. Ελλάδα, όπως της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης όπου παράλληλα με άλλα θέματα στερούνται της αναγνώρισης της εθνικής τους ταυτότητας και της ελευθερίας να εκλέξουν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες, αλλά και των ομογενών στα Δωδεκάνησα που στερούνται του μειονοτικού στάτους, αποτελούνε θέματα που θα ελκύσουν το ενδιαφέρον της Ε.Ε.

Ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ 11/10/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone