ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μπεκίρ Μποζντάγ : Η Ελλάδα παραβίασε την συνθήκη της Λοζάννης

 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ έκανε δηλώσεις σχετικά με τον ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨ του ελληνικού κοινοβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ σχολίασε με δηλώσεις του προς τον ανταποκριτή του ΑΑ, την εκ μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου αποδοχή με κάποιες αλλαγές του νόμου που είχε ψηφιστεί το 2007, αλλά δεν είχε εφαρμοστεί λόγω της αντίδρασης της τουρκικής μειονότητας.

Ο Μποζντάγ είπε πως ο νόμος συνιστά παραβίαση και της συνθήκης της Λοζάννης και των πολιτικών και νομικών κριτηρίων της Ε.Ε. και ανέφερε πως ¨Με το βήμα του αυτό το ελληνικό κοινοβούλιο παραβίασε τόσο την συνθήκη της Λοζάννης, όσο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ποδοπάτησε εκεί τα πιο βασικά δικαιώματα. Δυστυχώς αυτό κάνει η Ελλάδα¨.

Ο Μποζντάγ άσκησε κριτική και για την στάση των χωρών της Ε.Ε. στο συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας : ¨ Καταγγέλλω επίσης την σιωπή των χωρών της Ε.Ε. που συνεχώς μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε αυτήν την αυθαίρετη νομική προσέγγιση της Ελλάδας, που δεν αναγνωρίζει δικαιώματα και νόμους , και ποδοπατά ανθρώπινα δικαιώματα, ευρωπαϊκές αξίες και διεθνείς συνθήκες..

Ο Μποζντάγ κάλεσε την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό να αλλάξει  αυτή την λανθασμένη απόφαση.

 Εφ. Μπιρλίκ 23/1/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone