ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η χαρά των παιδιών στο Μεγάλο Δέρειο

Στις 6 Αυγούστου 2012 ο Χατζηαβάτης και ο Καραγκιόζης, οι παραδοσιακές φιγούρες της τουρκικής τέχνης συναντήθηκαν με παιδιά στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου.

Στην βραδιά αυτή που οργανώθηκε από κοινού από τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης και τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μειονότητας Χίλια, μετείχαν ο αντιπρόεδρος του τον Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Οσμάν Ισμαήλ, ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Χίλια Αλή Πεντζάλ και πολλά παιδιά από την περιοχή. Στην βραδιά επιδείχτηκε στα παιδιά και ο τρόπος κατασκευής των φιγούρων των Χατζηαβάτη και Καραγκιόζη.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8/8/2012

Σχόλιο : Παραθέτουμε επίσης  παρακάτω 2 φωτογραφίες που είναι από εκδήλωση-ιφτάρ που έγινε στο ίδιο μέρος στο ίδιο χωριό στις 31/7 , παρουσία όπως; φαίνεται του Τούρκου πρόξενου, του ψευδομουφτή, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν κ.α.

Το ερώτημα είναι σαφές : Οι όποιοι κύριοι ή σύλλογοι οργανώνουν εκδηλώσεις εκδηλώσεις ΕΝΤΟΣ του χώρου του σχολείου έχουν πάρει κάποια σχετικά άδεια από την Διεύθυνση Παιδείας ; Και επειδή ξέρουμε πως ΔΕΝ έχουν πάρει ας πάμε στο άλλο ερώτημα. Δικαιούται ο οποιοσδήποτε εκπρόσωπος ξένου κράτους να εισέρχεται σε σχολικό χώρο χωρίς να έχει πάρει την σχετική άδεια ; Δηλαδή αντίστοιχα, ο Έλληνας πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να πάει απροειδοποίητα και χωρίς άδεια σε μια σχολική μονάδας της μειονότητας στην Τουρκία ;  Ο κύριος Οσμάν πως πάει δηλαδή ;

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone