ΦΥΛΑΚΗ-ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ

Έκρυψαν και το γράμμα του βιασμού

Μερσίνα – Την ώρα που το υπουργείο Δικαιοσύνης ανέβασε σε τρεις τους επιθεωρητές που έστειλε για να ερευνήσουν αυτά που έγιναν στην φυλακή ανηλίκων του Ποζαντί, ο πρόεδρος του παραρτήματος της İHD (Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων)-Μερσίνας Αλή Τανριβερντί δήλωσε πως γράμμα παιδιού από τις φυλακές που περιέγραφε περιστατικά βιασμού και παρενόχλησης, εμποδίστηκε από την διοίκηση των φυλακών διότι κρίθηκε επιβλαβές.

Σήμερα ο Αλή Τανριβερντί έφερε στην επιφάνεια ένα θέμα-σκάνδαλο σχετικά με αυτά που έγιναν στο Ποζαντί. Ο Τανριβερντί ανέφερε πως ο Νασίρ Οζμέν που συνελήφθη πέρσι λόγω συμμετοχής του σε διαμαρτυρία στις 15 Σεπτεμβρίου, στάλθηκε στον φυλακές ανηλίκων τύπου Μ του Ποζαντί και ένα μήνα αργότερα που συμπλήρωσε τα 18 στάλθηκε στην κλειστή φυλακή τύπου Ε στην Μερσίνα. Είπε πως ο Οζμέν έστειλε γράμμα στην IHD σχετικά με αυτά που γίνονται στις φυλακές ανηλίκων, αλλά ότι αυτό το γράμμα ποτέ δεν έφτασε στους ίδιους.

Το πειθαρχικό συμβούλιο στο οποίο είναι ο διευθυντής των φυλακών, ο προϊστάμενος, ο δάσκαλος, ο ψυχολόγος και άλλα τρία μέλη διάβασαν το γράμμα και το έκριναν ¨επιβλαβές¨

………………

Ο βουλευτής του BDP Ερτουγρούλ Κιουρκτσού συναντήθηκε στα γραφεία της IHD με μια ομάδα παιδιών που ήταν κρατούμενοι στο Ποζαντί. Ο Κιουρκτσού ανέφερε ότι δεν αξιολογήθηκαν οι καταγγελίες που από πέρσι τον Μάιο έκαναν τα παιδιά και οι οικογένειες τους και δήλωσε ¨Δεν υπάρχει καμμία πληροφορία για κάποια άσκηση δίωξης σχετικά με αυτά. Είναι κρίμα αλλά ούτε τα υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της βουλές έκαναν αυτό που τους αναλογούσε.

Ο Κιουρκτσού ανέφερε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει σαν να ακούει για πρώτη φορά για το Ποζαντί, ενώ αυτό δεν είναι αλήθεια

……………

Μετά από καταθέσεις παιδιών –γνωστών ως παιδιών που πετάνε πέτρες¨ ότι τους έβαλαν μαζί με ποινικού κρατούμενους και ότι υπέστησαν παρενοχλήσεις και βιασμούς ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Σεφά Μερμερτζί και ο Γενικός Διευθυντής Φυλακών Μουσταφά Ονούκ μετέβησαν στο Ποζαντί για έρευνα.

………………………….

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 1-3-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone