ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κείμενο του ιστολόγιου  29-2-2012

Λίγα λόγια περί παιδείας και αμοιβαιότητας

Ορισμένοι από εμάς θα θυμόμαστε το σούσουρο που έγινε πέρσι στο χωριό Λύκειο όταν οι γονείς με την υποκίνηση του γνωστού δασκάλου-πράκτορα των τουρκικών συμφερόντων και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στην γιορτή της 25ης Μαρτίου διότι κάποιοι ¨λέει¨ δάσκαλοι χριστιανοί τους έδωσαν κάποια ποιήματα που τους πρόσβαλαν (!).

Προσπαθήσαμε τότε να έρθουμε σε επαφή με δασκάλους χριστιανούς που υπηρετούσαν εκεί αλλά αυτοί – προφανώς χεσμένοι- από το σούσουρο που είχε γίνει δεν θέλησαν να μας μιλήσουν ούτε καν εμπιστευτικά. Τι να κάνουμε, δεν μπορούν όλοι να είναι σαν την Χαρά Νικοπούλου….Για την ακρίβεια ούτε στο νυχάκι της.

Σήμερα λοιπόν που οι τουρκοδίαιτοι ζητάν αμοιβαιότητα σας παρουσιάζουμε μια φωτογραφία προς σύγκριση.

 H φωτογραφία που βλέπετε είναι από την Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη. Στα μειονοτικά σχολεία της πόλης επικρατεί στρατιωτικός τουρκισμός, ρήσεις, φωτογραφίες και προτομές του Κεμάλ και τουρκικές σημαίες παντού ! 

Τίποτε το ελληνικό ή μάλλον ρωμαίικο -όπως συνηθίζουν να λένε εκεί τους μειονοτικούς διαφοροποιώντας τους από τους Έλληνες- δεν υπάρχει. Θα άρεσε αλήθεια σε κάποιους να εφαρμοζόταν κάτι το αντίστοιχο στα μειονοτικά σχολεία ;

Και έχουν και την ανοησία κάποιοι να μιλάνε για αμοιβαιότητα. Μήπως λοιπόν να αρχίζαμε από την πληθυσμιακή αμοιβαιότητα ; Όχι αυτό είναι απάνθρωπο, αλλά ορισμένα φίδια που σπέρνουν μίσος μέσα στη ελληνική Θράκη χάριν ενός μισθού -από το προξενείο ή από τον Χαλίτ Ερέν- ή π.χ. για να σπουδάσει ο γόνος τους στην Κωνσταντινούπολη, αυτοί θα έπρεπε να είναι απόβλητοι κοινωνικά και επαγγελματικά . Έτσι μόνο διασφαλίζεται η ειρηνική συνύπαρξη.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Κατηγορία: ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | Σχολιάστε

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *