ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Συρία έστρεψε τους πυραύλους της στην Τουρκία

Η Συρία έστρεψε τους πυραύλους της στην Τουρκία. Ο Σύριος ηγέτης Άσαντ τοποθέτησε τους μέχρι πρότινος εφιάλτες του Ισραήλ και των ΗΠΑ ρωσικούς πυραύλους SCUD στα σύνορα με την Τουρκία στο Κάμισλι και στο Αγίν Ντιβάρ.

 Οι πύραυλοι Scud και Sam είναι τα όπλα στα οποία βασίζεται περισσότερο ο συριακός στρατός και έχουν εμβέλεια 1500 χιλιόμετρα!…

Η Συρία απάντησε με επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στα δημοκρατικά αιτήματα της Τουρκίας.

Με βάση την είδηση της εφημερίδα Τούρκιγιε, οι πύραυλοι αυτοί που μπορούνε να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές, και τους οποίους η κυβέρνηση Άσαντ τους έστρεψε ενάντια στην Τουρκία, είναι τα όπλα τα οποία εμπιστεύεται περισσότερο. Οι πύραυλοι SCUD που μέχρι πρόσφατα αποτελούσαν τον εφιάλτη του Ισραήλ και των ΗΠΑ, πλέον έχουν τοποθετηθεί στα συροτουρκικά σύνορα, στο Κάμισλι και στο Αγίν Ντιβάρ.

Ο στρατός της Συρίας πέρα από τους πυραύλους, διαθέτει μετά την Ρωσία τα περισσότερα θωρακισμένα οχήματα στην περιοχή.

Από το σύνολο των 310.000 που είναι ο στρατός οι 220.000 είναι στρατός ξηράς. Στον συριακό στρατό υπάρχουν 1700 άρματα τύπου T72 -M1, 1.100 T62-MK και 2.500 Τ55. Επίσης στον Συριακό στρατό ξηράς υπάρχουν 1600 τεμάχια πυροβολικού κατασκευής Ρωσίας, Βόρειας Κορέας και Ιράν. Ο στρατός της Συρίας χρησιμοποιεί τα όπλα Καλάσνικοφ της πρώην ΕΣΣΔ.

……………………..

Εφ. Μιλλιέτ 26-11-2011