ΜΝΗΜΗ ΛΙΒΥΟΥ ΗΓΕΤΗ

ΚΑΝΤΑΦΙ

Διαβάζοντας χτες στην Αφρίκα αυτά που είχε κάνει ο Καντάφι για τον λαό του, καταδίκασα με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου αυτήν την βαρβρότητα και την φρίκη με την οποία του φέρθηκαν οι καθοδηγούμενοι από τις ΗΠΑ Λίβυοι.

Για μια ακόμη φορά κατάλαβα πως αυτοί οι βάρβαροι και αυτοί που τους κατηύθυναν δεν είχαν σχέση με ανθρωπιά. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτά που έγραψε χτες ο Σενέρ Λεβέντ σχετικά με το πώς ο Καντάφι κατέστη για την Λιβύη ένας μυθικός ηγέτης : Το ρεύμα στα σπίτια της Λιβύης ήταν δωρεάν στην περίοδο του Καντάφι. Νερό και φυσικό αέριο δωρεάν. Εκπαίδευση και υγεία δωρεάν.

Φάρμακα δωρεάν. Τιμή βενζίνης 4 σεντς το λίτρο. Ξέρατε ότι οι εθνικές τράπεζες της Λιβύης δεν παίρναν τόκο, πως οι πολίτες της Λιβύης δεν πλήρωναν φόρους και πως η Λιβύη ήταν η λιδγότερο χρεωμένη χώρα του κόσμου ; Τα αυτοκίνητα πωλούνταν στην τιμή εξόδου από τις βιομηχανίες, δίνονταν μηνιαίο βοήθημα 1650 ευρώ στους φοιτητές της που σπούδαζαν στο εξωτερικό, στους αποφοίτους των πανεπιστημίων δίνονταν μισθός μέχρι να βρούνε δουλειά, σε κάθε νιόπαντρο ζευγάρι έδιναν ένα σπίτι 150 τετραγωνικών και σε όλες ανεξαιρέτως τις οικογένειες έδιναν 300 ευρώ τον μήνα βοήθημα. Μια από τις σπάνιες χώρες που δεν χρησιμοποίησε δάνεια από το Δ.Ν.Τ. και την Παγκόσμια Τράπεζα. Δεν υπήρχαν ζητιάνοι και άστεγοι. Και το 90% των εσόδων του πετρελαίου πήγαινε στον λαό της Λιβύης…¨

………………..

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 27-10-2011

Σχόλιο : Τώρα λοιπόν που ήρθε η democracy, αυτοί οι ηλίθιοι που χοροπηδούσαν θα δούνε πόσο κοστίζει…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone