Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

MEA με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου θα παραλάβουν οι ΤΕΔ

No Comments Share:

500 swarming  drones με δυνατότητα αναγνώρισης προσώπου θα παραλάβει ο τουρκικός στρατός

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν 500 τακτικά καμικάζι drones Kargu-2 με χαρακτηριστικά αναγνώρισης προσώπου, ανέφερε το Forbes, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Τα drones που κατασκευάζονται από την τουρκική Defense Technologies Engineering (STM) έχουν υψηλό βαθμό νοημοσύνης, με την επικείμενη προσθήκη της swarming ικανότητας να τα ανεβάζει σε ένα νέο επίπεδο.

Ο Murat İkinci-διευθύνων σύμβουλος της STM, δήλωσε στην εφημερίδα Hürriyet ότι το Karguέχει αναγνώριση προσώπου, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να αναζητήσει συγκεκριμένα άτομα. Περιγράφεται ως σχεδιασμένο για «αντιτρομοκρατικά και ασύμμετρα σενάρια πολέμου».

Το Kargu-2 είναι ένα 15 λιβρών (15-pound)multicopter με μέγιστη ταχύτητα περίπου 90 μίλια την ώρα και αντοχή μισής ώρας. Στην τυπική λειτουργία ελέγχεται απευθείας από έναν χειριστή από απόσταση έως και 6 μίλια. Όταν εντοπίζεται ένας στόχος, το drone κλειδώνει σε αυτόν και κατεβαίνει απότομα, καταστρέφοντάς τον με εκρηκτικό φορτίο. Η ιδέα είναι παρόμοια με το πυρομαχικό Switchblade που χρησιμοποιείται από τις Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ αν και το Kargu-2 έχει πολύ μεγαλύτερη κεφαλή.

Η κεφαλή των 3 λιβρών (three-pound) του Kargu-2 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, μία έκδοση έκρηξης/κατακερματισμού για προσωπικό και ελαφρά οχήματα, μία θερμοβαρική έκδοση για καταστροφή κτιρίων και οχυρών/καταφυγίων και μία κοίλης γόμωσης για βαρύ οπλισμό. Σε αντίθεση με το Switchblade το οποίο είναι αυστηρά για μία χρήση, το Kargu-2 μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια στον χειριστή του για επανάχρηση αν δεν βρεθεί ο στόχος.

Το drone διαθέτει LIDAR, κάμερα ημέρας και υπέρυθρη απεικόνιση. Ενώ μπορεί να ελεγχθεί άμεσα, είναι εξαιρετικά αυτόνομο, ικανό να πετάξει μία διαδρομή και να χρησιμοποιήσει deeplearning αλγόριθμους για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και τον εντοπισμό στόχων χωρίς ανθρώπινη βοήθεια.

Ο τουρκικός στρατός έλαβε στο παρελθόν μικρές παρτίδες του Kargu-2, που σύμφωνα με πληροφορίες αναπτύχθηκαν εναντίον ανταρτών στα σύνορα της Συρίας.

turkishminute.com 19/06/2020

Previous Article

Τα “Ορκ” της Τουρκίας απήγαγαν και σκότωσαν έναν 13χρονο…

Next Article

¨Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά¨ λένε….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *