Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

8 MHΝΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΟ

No Comments Share:

Και εντέλει ελεύθεροι

Οι φοιτητές Οζγκούρ Αλκάν και Μπαχαντίρ Σοϊλεμέζ οι οποίοι κρατούνταν για οκτώ μήνες και αντιμετωπίζουν ποινή 25 ετών φυλάκισης για πανό που άνοιξαν, στην δικάσιμο που έγινε χτες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι φοιτητές Οζγκούρ Αλκάν και Μπαχαντίρ Σοϊλεμέζ οι οποίοι κρατούνταν για οκτώ μήνες, αντιμετωπίζουν ποινή 25 ετών φυλάκισης για πανό που άνοιξαν στην διάρκεια διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει ο Ιατρικός Σύλλογος στην πλατεία Σιχνιγιέ της Άγκυρας. Στο κατηγορητήριο σε βάρος τους προβλήθηκαν ως πειστήρια για το ότι είναι μέλη παράνομης οργάνωσης το βιβλίο ¨Πόλεμος και Ειρήνη¨ του Τολστόι, τα μη απαγορευμένα πλέον βιβλία του Μαχίρ Τσαγιάν και αφίσες του Ντενίζ Γκεζμίς.

Στην εκδίκαση χτες στο 1ο Κακουργιοδικείο Άγκυρας παραβρέθηκαν οι Αλκάν και Σοϊλεμέζ που κρατούνταν για περίπου 7 μήνες στις κλειστές-τύπου L φυλακές της Άγκυρας και οι δικηγόροι τους. Στην κατάθεση τους οι φοιτητές είπαν πως τα πανό δεν τα σήκωσαν μετά από εντολή οργάνωσης, ότι τα πανό δεν περιείχαν προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης, και ανέφεραν πως ¨Δεν πιστεύουμε ότι η αναπαράσταση ενός γεγονότος -όπως γίνεται με ευκολία στα σίριαλ- αποτελεί τρομοκρατική προπαγάνδα.¨

Στην διαδικασία οι συνήγοροι των φοιτητών ζήτησαν την απελευθέρωση τους. Ο εισαγγελέας ζήτησε την απελευθέρωση των κατηγορουμένων καθώς και ζήτησε διάστημα για να υποβάλλει τις παρατηρήσεις του. Μετά από αυτό η σύνθεση του δικαστηρίου ανέβαλλε την εκδίκαση και άφησε ελεύθερους τους φοιτητές. Στο κατηγορητήριο που είχε ετοιμάσει ο εισαγγελέας Χακάν Γιουξέλ, οι φοιτητές κατηγορούνταν πως προέβησαν σε πράξεις εξ ονόματος της Τουρκικής Κομμουνιστικής-Λενινιστικής Οργάνωσης ενώ κατηγορούνταν πως ήταν και μέλη αυτής της οργάνωσης, αντιμετωπίζοντας έτσι ως μέγιστη ποινή τα 25 χρόνια φυλάκισης.

Βιβλία του Τολστόι απετέλεσαν πειστήρια

Στο κατηγορητήριο προβάλλονται ως πειστήρια πως οι φοιτητές στις 13-3-2011 κρατούσαν πανό με ονόματα τριών ατόμων που εκτελέσθηκαν κατά την περίοδο της δικτατορίας της 12ης Σεπτεμβρίου και έγραφε ¨Οι εκτελέσεις δεν μας λυγίζουν-Ετέμ Τζοσκούν-Σεγίτ Κονούκ-Νετζατί Βαρντάρ, οι μαχητές της 13ης Μαρτίου ζούνε, οι Λενινιστές μάχονται¨ και ότι στις 30-3-2011 σε τελετή μνήμης στο Κιζίλντερε κρατούσαν επίσης πανό που έγραφε ¨Αυτοί που έπεσαν στο Κιζίλντερέ ζούνε στον αγώνα μας/Ένωση Επαναστατικής Νεολαίας¨.

Στο κατηγορητήριο επίσης ως τεκμήρια αναφέρεται ότι στην έρευνα που έγινε στην εστία των φοιτητών βρέθηκαν το βιβλίο ¨Πόλεμος και Ειρήνη¨ του Τολστόι, τα μη απαγορευμένα πλέον βιβλία του Μαχίρ Τσαγιάν και άλλα μη απαγορευμένα βιβλία αριστερών εκδόσεων.

Εφ. Ταράφ 9-12-2011


Previous Article

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΕ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ !

Next Article

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *