Νέτγκαζέτε   14-12-2010

Σε τεράστια καζάνια, μεφωτιά από ξύλα κάνουν πετιμέζι

 

 Σε χωριά της περιοχής Σάλπαζαρί της Τραπεζούντας συνεχίζεται εν όψει χειμώνα και με πυρετώδεις ρυθμούς η παραγωγή πετιμεζιού με παραδοσιακές μεθόδους. Στα χωριά Σίμενλι, Σούτπινάρ, Σαϊβάτσατάκ και Γκιοκτσέκιοι, το πετιμέζι γίνεται με το ψήσιμο σε μεγάλα καζάνια μήλων και απιδιών που έχουν μαζευτεί και σε φωτιά από ξύλα. Το πετιμέζι που περιέχει πολλές θερμίδες, θεωρείται πηγή φυσικής θεραπείας για τους αρρώστους.

5 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version