Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΙΖΟΥΝΤΑ

No Comments Share:

……………

Ριζούντα

Ένταση υπήρξε στην Ριζούντα ανάμεσα σε ομάδα 25 ατόμων της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας (TGB) που διαδήλωναν για τα γεγονότα στο πάρκο Ταξίμ, και σε άλλη πολυπληθή ομάδα που αντέδρασε στην διαμαρτυρία.

Κατά την διάρκεια της ταραχής νέοι της TGB που τραυματίστηκαν κατέφυγαν στον Σύλλογο Ατατουρκικής Σκέψης, ενώ η αστυνομία ζήτησε από το πλήθος που σε κάποια στιγμή έφτασε τα 500 άτομα, να διαλυθεί. Το οργισμένο πλήθος για μεγάλο διάστημα εμπόδιζε να φύγει ασθενοφόρο που μετέφερε λιπόθυμη κοπέλα-μέλος της TGB, διαλύθηκε μόνο μετά από προσπάθειες του δημάρχου Ριζούντας Χαλίλ Μπακιρτζί που κατέφθασε επιτόπου.

Τα 25 περίπου άτομα της TGB γύρω στις 17.30 συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο Ριζούντας και ανέγνωσαν δελτίο τύπου-στήριξης για τις διαδηλώσεις στο Ταξίμ. Και ενώ οι νέοι της TGB φώναζαν συνθήματα, γύρω γύρω άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες και κάποιοι εξ αυτών τους επιτέθηκαν λεκτικά. Την ώρα που ανέβαινε η ένταση, οι νέοι έκαναν πορεία προς τον Σύλλογο Ατατουρκικής Σκέψης (ADD) που ήταν 100 μέτρα μακριά. Κατά την διάρκεια της πορείας υπήρξαν μπουνίδια και καυγάδες ανάμεσα στους νέους και στο πλήθος γύρω τους που ταχύτατα είχε αυξηθεί σε αριθμό. Καθώς το πλήθος σε κάποια φάση είχε ξεπεράσει τους 500, κάποιοι από τους νέους της TGB τραυματίστηκαν. Οι νέοι βλέποντας την οργή εναντίον τους να μεγαλώνει σαν χιονοστιβάδα, κατέφυγαν στο κτίριο του ADD, ενώ αστυνομία επενέβη με σπρέι πιπεριού στο οργισμένο πλήθος.

Η αστυνομία μπροστά στο κτίριο έστησε οδόφραγμα και δυσκολεύτηκε να διαλύσει το πλήθος. Μεταφέρθηκαν ενισχύσεις, ενώ κατέφθασε και ο αστυνομικός διευθυντής Χουσεΐν Γενιτζέ. Ο Γενιτζέ θέλοντας να ηρεμήσει το πλήθος μίλησε με το μεγάφωνο και είπε : ¨ Η πόλη αυτή ανέθρεψε υψηλές αξίες. Τα επεισόδια εδώ μας θλίβουν, παρακαλώ διαλυθείτε¨. Αλλά το πλήθος που αυξήθηκε πολύ γρήγορα επέμενε να μην διαλύεται.

ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Στο μεταξύ κοπέλα μέλος της TGB που ήταν μέσα στο κτίριο λιποθύμησε, και τότε οι φίλοι της την πήραν αγκαλιά και την μετέφεραν σε ασθενοφόρο που είχε έρθει. Τότε κάποιοι από το πλήθος επιτέθηκαν στην λιπόθυμη κοπέλα και σε αυτούς που την μετέφεραν. Η αστυνομία δυσκολεύτηκε να ηρεμήσει το πλήθος και με δυσκολία έφτασε στο ασθενοφόρο η λιπόθυμη κοπέλα. Τότε ένα άτομο μπήκε στο τιμόνι του ασθενοφόρου και έκλεισε τις πόρτες. Αστυνομικοί μαζί με νοσοκόμο που καθόταν μπροστά τον κατέβασαν, και πέρασε στην θέση του ο οδηγός του ασθενοφόρου που ξεκίνησε για να φύγει προς το νοσοκομείο. Ο κόσμος έκοψε τον δρόμο του και για κάποιο διάστημα δεν του επέτρεπε να περάσει. Με την επέμβαση της αστυνομίας ο κόσμος απομακρύνθηκε και το ασθενοφόρο έφυγε ταχύτατα.

Καθώς το πλήθος δεν έφευγε μπροστά από το κτίριο του ΑDD, ήρθε επιτόπου ο δήμαρχος Ριζούντας Χαλίλ Μπακιρτζί, που ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να διαλυθούν. Εντέλει με τις προσπάθειες του, έληξαν τα γεγονότα που κράτησαν 3 ώρες.

…………

Haberturk 5/6/2013

Σχ : Προσέξτε στην δεύτερη φωτογραφία εκείνον τον κανίβαλο που λυσσά κατά της κοπέλας. Δείτε τώρα και την μέση του….Ναι είναι σουγιάς !

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

Next Article

¨ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΑΣ ΒΡΕ¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *