Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

0 σχόλια Share:

Εφ. Ραντικάλ 11-10-2010

Η Τουρκία που με την απόφαση της περασμένης εβδομάδας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) καταδικάστηκε ν πληρώσει 15 εκ. $ σε 19 δίκες, βρίσκεται σε αναζήτηση οικονομικών πόρων για τις αποφάσεις και του ΕΔΑΔ αλλά και της Επιτροπής Ακινήτων (TMK) που βρίσκεται στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (KKTC)

Το θέμα αυτό περιλαμβάνεται στην ατζέντα της σημερινής επίσκεψης του προέδρου της KKTC Ντερβίς Έρογλου στην Άγκυρα. Στην συνάντηση ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ μιλώντας για την σημασί των αποφάσεων της TMK αναμένεται να πει πως ¨με οικονομική βοήθεια δεν γίνεται, πρέπει να εξευρεθούνε οικονομικοί πόροι¨.

Το AİHM τον περασμένο Μάρτιο τις σχετικές με την KKTC αγωγές αποζημίωσης τις παρέπεμψε στην ΤΜΚ. Όμως από τις 35 που είχε δεχτεί περατώθηκαν οι 20 και η Τουρκία είχε καταδικαστεί σε 17 εκ $ αποζημίωση. Με βάση τις εγγραφές στο κτηματολόγιο, στην ΚΚΤC, φαίνεται πως 1,5 εκ στρέμματα, δηλαδή το 76% ανήκουν σε Ρωμιούς.

Υπό αυτή τη πραγματικότητα η ΤΜΚ που επισημοποιήθηκε στην Ευρώπη με τις προσπάθειες  της Τουρκίας, όσο τσιγγούνικα και αν φερθεί, φαίνεται πως θα βγάλει μια βαριά οικονομική επιβάρυνση για την Τουρκική πλευρά. Ενώ λοιπόν γίνεται λόγος για την διαμόρφωση ενός συστήματος χρηματοδότησης, τίθενται προτάσεις είτε φορολόγησης των πολιτών του νησιού, είτε η επιτροπή ΤΜΚ να δημιουργήσει ένα ταμείο από την πώληση δημευμένων  ακινήτων.

Σχόλιο : Και ετοιμάζεται ο Χριστόφιας να τους σώσει !!!!!

Previous Article

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Next Article

ΔΕΞΙΩΣΗ 29ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *