Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΑΘΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

No Comments Share:

8-10-2010, Νέτγκαζέτε

O βουλευτής περιοχής Σίιρτ Οσμάν Οζτζελίκ του κόμματος BDP, ενημέρωσε πως υπέβαλε πρόταση νόμου για να βγεί από την διδακτέα ύλη του υπουργείου παιδείας το μάθημα της εθνικής ασφάλειας. Ο Οζτζελίκ στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ανέφερε πως στα μαθήματα εθνικής ασφάλειας από αξιωματικούς, η σχέση ¨μαθητή-δασκάλου¨ διαμορφώνεται σε σχέση ¨μαθητή-αξιωματικού¨. Ο Οζτζελίκ είπε ότι καθώς οι αξιωματικοί εισέρχονται ένστολοι σε αυτά τα μαθήματα, ¨βλέπουν¨ τους μαθητές ως στρατιώτες ή δυνητικούς στρατιώτες και περιμένουν αναφερθούνε και ανάλογα.

Πρόσθεσε πως ούτε οι διευθυντές των σχολείων δεν μπορούνε να επέμβουν στα μαθήματα που κάνουν οι εν ενεργεία ή συνταξιούχοι, καθώς αυτά τα άτομα –που δεν έχουν κάποια παιδαγωγική εκπαίδευση- διορίζονται από τους αξιωματικούς του στρατοπέδου της περιοχής.  
Στην πρόταση νόμου που υπέβαλε ο Οζτζελίκ στην προεδρία της βουλής προβλέπεται η κατάργηση του μαθήματος εθνικής ασφάλειας στα σχολεία και η εισαγωγή του μαθήματος ¨ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας¨ ως υποχρεωτικού.

Σχόλιο : Φυσικά και δεν έχει καμμία ελπίδα να γίνει δεχτή η πρόταση. Αλήθεια όταν γίνονται συμφωνίες ανάμεσα στα υπουργεία παιδείας Ελλάδας και Τουρκίας, λαμβάνεται υπόψιν η παράμετρος των μαθημάτων εθνικής ασφάλειας ; Άραγε ο υπουργός της γείτονος έχει τη δικαιοδοσία να τα περιορίσει ; 

Previous Article

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΣΗΚΩΣΕΣ ΠΑΝΟ ; ΜΕΣΑ ΓΡΗΓΟΡΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *