Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΛΕΟΠΑΡΝΤ

No Comments Share:

Εφ. Νέτγκαζέτε 12-11-2009

Τα Λέοπαρντ 1 στο νερό και στην ξηρά τους άφησαν άφωνους

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ παραδόθηκε στο ΓΕΣ το τελευταίο Λέοπαρντ 1, αφού ολοκληρώθηκε ο εκσυγχρονισμός στην εταιρία Ασελσάν.

Μετά την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού που είχε αρχίσει το 1998 από την Ασελσάν του τελευταίου από τα 171 Λέοπαρντ 1 με κόστος 163 εκ $ το ένα, διοργανώθηκε τελετή

Στην τελετή που έγινε στην περιοχή Αριφιέ της πόλης Σακάρια στο 1ο Κέντρο Συντήρησης μετείχαν ο υπουργός Άμυνας Βεζντί Γκιονούλ, ο διοικητής logistic του στρατού ξηράς αντιστράτηγος Εγιούπ Καπτάν, ο πρόεδρος του Δ.Σ της Ασελσάν συνταξιούχος αντιστράτηγος Μεχμέτ Τζαβντάρογλου, στελέχη της Ασελσάν, καθώς και Τούρκοι και ξένοι ανώτατοι αξιωματικοί.

Στην ομιλία που έκανε ο πρόεδρος του Δ. Σ. της Ασελσάν συνταξιούχος αντιστράτηγος Μεχμέτ Τζαβντάρογλου ανέφερε πως κατά το σχέδιο βελτίωσης το 1998 των Λέοπαρντ 1 παρατηρήθηκε μια σπάνια στενή συνεργασία ανάμεσα στο ΓΕΣ, την Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και την Ασελσάν.

Περιγράφοντας το πρόγραμμα ο Τζαβντάρογλου είπε τα εξής : Η Ασελσάν δουλεύοντας στην κατεύθυνση των επιθυμιών του ΓΕΣ, ξόδεψε πάνω από 500.000 εργατοώρες για την εξέλιξη του συστήματος ελέγχου πυρός του Λέοπαρντ 1.

Τα Λέοπαρντ 1 τα οποία έχουν υψηλό ΦΠΑ συμπεριλαμβάνουν πάνω από 5000 διαφορετικά είδη απαρτίων στην κατασκευή του συστήματος ελέγχου πυρός. Η συνολική επίβλεψη, η συντήρηση, και η τοποθέτηση του συστήματος ελέγχου πυρός στα άρματα και οι εργασίες ελέγχου έγιναν εδώ.

H επίδειξη υψηλής επίδοσης στους ελέγχους βολής από όλα τα 171 άρματα τα οποία βγήκαν από την γραμμή παραγωγής αποτελεί και για 1η κύρια Βάση Συντήρησης εντυπωσιακό παράδειγμα επικράτησης του Λέοπαρντ 1 στην δυνατότητα ενσωμάτωσης του συστήματος (ελέγχου βολής).

Ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην αποκτηθείσα μέσω του σχεδίου γνώση δήλωσε τα εξής : Η Ασελσάν με την ανάληψη από μέρους της ακόμα μεγαλύτερων σχεδίων όπως το Εθνικό Άρμα –Σχέδιο Αλτάι μετατρέπεται σε σημαντικό παίκτη σε παγκόσμιο επίπεδο στον εκσυγχρονισμό των αρμάτων. Η συσσώρευση γνώσης που κερδήθηκε μέσω του σχεδίου και η αυτοπεποίθηση, μας κατευθύνει σε ακόμα υψηλότερους στόχους. Για αυτό συμμεριζόμαστε πλήρως τον στόχο του 1 δις εκ $ εξαγωγών της αμυντικής μας βιομηχανίας και πιστεύουμε πως ο εκσυγχρονισμός αρμάτων θα αποτελέσει την ατμομηχανή για την επίτευξη αυτού του στόχου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Ο υπουργός άμυνας Βεντζντί Γκιονούλ αναλύοντας τη σημασία του προγράμματος δήλωσε : Πιστεύω πως η αμυντική μας βιομηχανία θα συμβάλλει ιδιαίτερα στην κίνηση και αποτροπή του ΓΕΣ μας.

Αναφερόμενος ο υπουργός στην στήριξη της αμυντικής βιομηχανίας είπε : Κατά τη διάρκεια του καθορισμού του προϋπολογισμού του υπουργείου μας και παρά την κρίση, δεν υπήρξε καμία περικοπή. Συνεχίζουμε με τους πόρους μας να στηρίζουμε την αμυντική μας βιομηχανία.

Στο τέλος της τελετής ο υπουργός ευχαριστώντας τον διοικητή logistic του στρατού ξηράς αντιστράτηγος Εγιούπ Καπτάν, τον πρόεδρο του Δ.Σ της Ασελσάν συνταξιούχος αντιστράτηγος Μεχμέτ Τζαβντάρογλου και τους πολιτικούς και στρατιωτικούς διοικούντες, τους έδωσε από μια πλακέτα. Μετά την παράδοση των κλειδιών των τελευταίων εκσυγχρονισμένων αρμάτων στις ένοπλες δυνάμεις, και την παρέλαση υπό τους ήχους του εμβατηρίου 10 Ετών, τραβήχτηκαν φωτογραφίες των διοικούντων που μετείχαν στο πρόγραμμα. Η τελετή τελείωσε με την εντυπωσιακή επίδειξη των αρμάτων στον χώρο ασκήσεων. Ο υπουργός απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πρόγραμμα Εθνικού Άρματος-Αλτάι είπε πως εργάζεται πάνω σε αυτό. Αναφερόμενος στην επίδειξη των αρμάτων Λέοπαρντ 1, ο υπουργός δήλωσε : Η επίδειξη ήταν εντυπωσιακή. Παλιότερα αυτός ο εκσυγχρονισμός γινόταν στο εξωτερικό. Πλέον αυτά γίνονται και στην Τουρκία. Όποια άρματα υπάρχουν στους στρατούς των προηγμένων χωρών, υπάρχουν και σε εμάς. Μάλιστα σε κάποια το σύστημα πυρός είναι καλύτερο από όλα. Το Εθνικό μας άρμα Αλτάι θα έχει ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά.

Previous Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΟ TRT AVAST ΑΡΧΕΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Next Article

ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *