Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΜΠΟΣΝΑΚ

No Comments Share:

Μπιρλίκ 12-8-2010

O επίτιμος πρόεδρος του D.E.B. Μουσταφά Μποσνάκ λόγω στιγμιαίας αδιαθεσίας στις 11- Αυγούστου 2010 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου έχασε τη ζωή του. Ο Μουσταφά Μποσνάκ ετάφη στις 12- Αυγούστου στο Μεγάλο Πιστό, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Στην νεκρώσιμη τελετή τον Μουσταφά Μποσνάκ συνόδεψαν στο τελευταίο του ταξίδι, ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ακόλουθοι του προξενείου, ο αντινομάρχης Ροδόπης Μεχμέτ Δεβετζίογλου, ο πρόεδρος του D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς και διοικούντες του κόμματος, ο εκλεγμένος Μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν, ο πρόεδρος του συλλόγου επιστημόνων Μουσταφά Κατραντζή, ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, ο δήμαρχος Αρριανών Χαλίτ Μεχμέτ, δημοτικοί σύμβουλοι από την Φιλλύρα, ο δήμαρχος Οργάνης Μεχμέτ Εμίν, εκπρόσωποι συλλόγων, και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Στην σύντομη ομιλία του στη νεκρώσιμη ακολουθία ο πρόεδρος του D.E.B. Μουσταφά Αλή Τσαβούς είπε : ¨αξιότιμοι ομογενείς μου, είμαστε όλοι εδώ λόγω ενός οδυνηρού γεγονότος. Χάσαμε τον επίτιμο πρόεδρο μας, τον αδερφό μας Μουσταφά Μποσνάκ. Ο επίτιμος πρόεδρος μας, μας άφησε τρεις αρχές. Μας άφησε ως παρακαταθήκη την ειλικρίνεια, την γενναιότητα και το αγωνιστικό πνεύμα. Και εμείς έτσι θα τον θυμόμαστε πάντα. Ο ίδιος πάντα ήταν παρών στον αγώνα για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, και το κόμμα D.E.B. μόχθησε ιδιαίτερα για να έρθουν εκείνες οι μέρες. Αξιότιμε πρόεδρε μου, δεν θα σε ξεχάσουμε. Η ψυχή σου ας αναπαύεται στον παράδεισο¨.

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς και είπε : ¨Αξιότιμο εκκλησίασμα, προσφέρω τα συλλυπητήρια μου, πρώτα στην οικογένεια του, στους συγγενείς του και σε όλη την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και εύχομαι ο αείμνηστος να αναπαύεται στον παράδεισο. Πραγματικά υπήρξε μια πολύτιμη φυσιογνωμία, και εγώ στα δύο χρόνια που ασκώ τα καθήκοντα μου εδώ είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά. Είχε αναλάβει μια σημαντική αποστολή, και αυτήν του την αποστολή την έφερε εις πέρας με όλες του τις δυνάμεις και με ειλικρινή τρόπο. Αλήθεια, υπήρξε ένας ωραίος άνθρωπος. Αυτό το δέχεστε όλοι. Ήταν ένας καλόκαρδος άνθρωπος. Συμφωνώ με αυτά που ανέφερε ο πρόεδρος του D.E.B. Ήταν ένα ωραίο μοντέλο, ένα ωραίο παράδειγμα. Πριν λίγο καιρό είχε εκδώσει ένα βιβλίο και έτσι είχα την ευκαιρία να διαβάσω τις αναμνήσεις του. Πραγματικά ήταν μια ζωντανή ιστορία. Όταν κατά καιρούς βρισκόμασταν, περιέγραφε και σε εμάς αυτές του τις αναμνήσεις. Επιθυμώ πάλι να ευχηθώ στην πενθούσα οικογένεια του και σε όλη την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης έλεος από τον Θεό, και να μεταφέρω τα συλλυπητήρια μου. Οι απόψεις μου αυτές ταυτόχρονα, αντανακλούνε και τις απόψεις του υπουργείου μου. Εύχομαι υπομονή στους συγγενείς του. Ζωή σε λόγου μας¨.

Ο Μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ στην σύντομη ομιλία του είπε : ¨ Σεβαστό εκκλησίασμα, οι προλαλήσαντες μίλησαν για τον αδερφό μας Μουσταφά. Όλοι μας έχουμε την ίδια άποψη για τον αδερφό μας Μουσταφά. Έφυγε από εμάς, όμως ¨κάθε ψυχή θα γευτεί τον θάνατο¨, και έτσι και ο αδερφός μας Μουσταφά ολοκλήρωσε την ζωή του και με πόνο τον αποχωριζόμαστε. Ο Θεός να τον αναπαύσει στον παράδεισο¨.

Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΝΩ ΕΣΚΑΒΕ ΤΟΝ ΤΑΦΟ,ΠΕΘΑΝΕ

Ο καταγόμενος από το ίδιο χωριό του Μουσταφά Μποσνάκ, 67χρονος Κασίφ Αχμέτ την ώρα που έσκαβε τον τάφο, λόγω υπερβολικής ζέστης έπαθε καρδιακό επεισόδιο και έχασε την ζωή του. Έτσι το Μέγα Πιστό σε μια μέρα έζησε δύο πίκρες.

Previous Article

ΕΡΙΔΕΣ

Next Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

No Comments

  1. δεν μπορούσε με ένα σμπάρο να πήγαιναν και μερικά άλλα τρυγώνια; νά, Μέτε, Σαρνίτς, Τσαβούς. Κάνε ζέστη, κάνε ζέστη!!

  2. δεν μπορούσε με ένα σμπάρο να πήγαιναν και μερικά άλλα τρυγώνια; νά, Μέτε, Σαρνίτς, Τσαβούς. Κάνε ζέστη, κάνε ζέστη!!

  3. δεν μπορούσε με ένα σμπάρο να πήγαιναν και μερικά άλλα τρυγώνια; νά, Μέτε, Σαρνίτς, Τσαβούς. Κάνε ζέστη, κάνε ζέστη!!

  4. δεν μπορούσε με ένα σμπάρο να πήγαιναν και μερικά άλλα τρυγώνια; νά, Μέτε, Σαρνίτς, Τσαβούς. Κάνε ζέστη, κάνε ζέστη!!

  5. δεν μπορούσε με ένα σμπάρο να πήγαιναν και μερικά άλλα τρυγώνια; νά, Μέτε, Σαρνίτς, Τσαβούς. Κάνε ζέστη, κάνε ζέστη!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *