Εφ. Μπιρλίκ 29-1-2011

Ανακοίνωσης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης

Αξιότιμοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

Η 29η Ιανουαρίου είναι μια ημερομηνία χαραγμένη στην μνήμη κάθε Τούρκου της Δυτικής Θράκης. Διότι είναι η μέρα που οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης κραύγασαν σε όλο τον κόσμο πως πρέπει να τελειώσουν οι αδικίες σε βάρος τους. Η 29η Ιανουαρίου 1988 είναι η μέρα που η Τουρκική Μειονότητα αναστήθηκε. Η 29η Ιανουαρίου αποτελεί κομβικό σημείο του δημοκρατικού αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η ¨29η Ιανουαρίου 1988 Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθνικής Αντίστασης¨ είναι σύμβολο του νόμιμου και δημοκρατικού αγώνα του Τούρκου της Δυτικής Θράκης ενάντια στην καταπίεση, στις διακρίσεις, στην αφομοίωση και στις προσπάθειες να μας κάνουν μετανάστες.

Άγιοι ομογενείς

Παρατηρούμε με λύπη μας πως παρά το ότι πέρασαν 23 χρόνια από τότε, δεν περνάει από το μυαλό κανενός (καμίας κυβέρνησης) να κάνει ένα θετικό βήμα για τα παραβιαζόμενα μειονοτικά δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης . Στο θέμα των πολιτικών δικαιωμάτων, αν και υπήρξαν βελτιώσεις, εμείς οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ως πολίτες της Ελλάδας που είναι μέλος επί 30 χρόνια της Ε.Ε., σίγουρα δεν αντιμετωπιζόμαστε ως ισότιμοι με τους Έλληνες χριστιανούς πολίτες. Οι διακρίσεις μπορεί να μην φαίνονται στην θεωρία, αλλά στην πράξη τις αισθανόμαστε ως το μεδούλι μας.

Αξιότιμοι ομογενείς

Εμείς ως Τουρκική Ένωση Ξάνθης την μέρα αυτή που έχει ονομαστεί ¨Ημέρα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και εθνικής αντίστασης¨, πιστεύουμε πως δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής των ομογενών μας Τούρκων της Δυτικής Θράκης, η αναγκαιότητα της αλληλεγγύης. Για αυτό , τις μέρες αυτές που έχουμε μεγάλη ανάγκη από ενότητα και ομοψυχία, πρέπει αντί να ασχολούμαστε με θέματα τεχνητής ατζέντας, να εστιάσουμε στο θέμα της επίλυσης των υπαρχόντων προβλημάτων μας, χωρίς να παραιτούμαστε από δικαιώματα μας.

Σεβαστοί Τούρκοι της Δυτικής Θράκης

Είναι γνωστό πως η κοινότητα μας ποτέ δεν αποδέχτηκε την άρνηση της Εθνικής μας ταυτότητας και το κλείσιμο των συλλόγων που αποτελούνε την κόρη οφθαλμού της μειονότητας, και πως αυτές οι άδικες πρακτικές αποτέλεσαν τον βασικό λόγο της 29ης Ιανουαρίου. Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του δημοκρατικού αγώνα που δίνουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η δίκη της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ. Μετά την εξάντληση των εσωτερικών ένδικων μέσων, και παρά την απόφαση που στις 27 Μαρτίου 2008 πήρε μετά την προσφυγή μας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων , οι αρμόδιες αρχές της χώρας μας επιμένουν να μην εφαρμόζουν αυτήν την απόφαση. Η διοίκηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης όπως μέχρι τώρα έτσι και σήμερα, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την εφαρμογή αυτής της απόφασης, ενώ κηρύσει παντού και με κάθε ευκαιρία τα δίκια μας. Επιθυμούμε να τονίσουμε πως ακόμη αναμένουμε πως η χώρα μας η Ελλάδα ως κράτος δικαίου, να εφαρμόσει την απόφαση του ΕΔΑΔ, και νομιμοποιώντας τον σύλλογο μας να δώσει τέλος σε ένα μεγάλο λάθος 28 χρόνων. Με αυτές τις σκέψεις και τα συναισθήματα, ως κοινότητα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, παραμένουμε ενάντιοι σε κάθε γεγονός ενάντιο στην μειονότητα μας και πως όπως παλιότερα έτσι και τώρα, ανεξαρτήτως συνθηκών και δυνατοτήτων, επιθυμούμε να τονίσουμε την επιμονή μας να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο παίρνοντας δύναμη και θάρρος από το ευγενές αίμα που ρέει στις φλέβες μας.

Η 29η Ιανουαρίου ¨Ημέρα Κοινωνικής μας Αλληλεγγύης και Αντίστασης¨ ας είναι χαρμόσυνη για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Με σεβασμό

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version