Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο Κένταυρος-Ξάνθης αντιστάθηκε στην προσπάθεια επιβολής ιμάμη από την Τουρκία !

No Comments Share:

Κείμενο ειδικού συνεργάτη

30/12/2019

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στον οικισμό Κένταυρο του Νομού Ξάνθης, πραγματοποιήθηκαν εκλογές μεταξύ των κατοίκων για την ανάδειξη ιμάμη για το 2ο τέμενος του οικισμού.

Μία εκλογή με έντονο παρασκήνιο αφού, από την μια πλευρά, υποψήφιος ήταν ένας εκλεκτός του Ψευδομουφτή Ξάνθης και από την άλλη ο Μ.Κ. (Μουρτεζά Σινικοβαλί), ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει- επί σειρά ετών-υπεύθυνος και διδάσκων στο Φροντιστήριο Κορανίου του οικισμού και συγκεκριμένα, εώς το 2017, οπότε είχε εκδιωχθεί  κακήν κακώς με την κατηγορία του οπαδού της FETÖ. Στην πραγματικότητα, ο εν λόγω καμία σχέση δεν είχε με το Κίνημα Γκιουλεν,πλην όμως είχε πέσει στη δυσμένεια του Μετέ,επειδή είχε αρνηθεί να του κάνει κάποια χατήρια με αποτέλεσμα, ο Σινικοβαλί να είναι ο πρώτος θρησκευτικός λειτουργός από τους συνολικά τέσσερις που εκδιώχθηκαν κατόπιν υπόδειξης του ψευδομουφτή Ξάνθης.

Όπως μαθαίνουμε, αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ΜΚ, προ εβδομάδας περίπου, οι κάτοικοι του Κενταύρου βίωσαν κλίμα τρομοκρατίας και απειλών, από κύκλους του ΜΕΤΕ, από τα όργανα της ΜΙΤ στο τουρκικό Προξενείο, αλλά και από κάποιους γνωστούς αιρετούς-¨δούλους¨ του προξενείου. Κάποιοι μάλιστα και ¨ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ¨…

Το αφήγημα των προαναφερθέντων  ήταν ότι δεν μπορεί κάποιος που είχε παυθεί ως οπαδός του ΓΚΙΟΥΛΕΝ, να εκλεγεί ιμάμης στον μεγαλύτερο μειονοτικό οικισμό της Θράκης. Μάλιστα ο Μετε δεν δίστασε να καλέσει στα γραφεία του την βακουφική επιτροπή του οικισμού και να την προειδοποιήσει μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση εκλογής του ΜΚ δεν θα ξαναεπισκεφθεί τον Κένταυρο, ούτε αυτός, ούτε ο πρόξενος, ούτε κανείς επίσημος από την Τουρκία. Αυτήκοες πηγές αναφέρουν πως ο ψευδομουφτής είπε επανειλημμένως: ¨Εγώ που εκλέγω βουλευτές και δημάρχους, δεν θα μπορέσω να εκλέξω έναν ιμάμη;¨.

Παράλληλα κλήθηκαν στο Προξενείο κάτοικοι του οικισμού στους οποίους τα όργανα της ΜΙΤ κατέστησαν σαφές πως αν εκλεγεί ο ΜΚ θα υπάρξει πρόβλημα στην μισθοδοσία όσων πληρώνονται από τουρκικά μυστικά κονδύλια (ιμάμηδες, θεολόγοι, δάσκαλοι, σύλλογος Κενταύρου κλπ) και φυσικά,κατά τη συνήθη τακτική τους, εφθασαν να απειλούν ακόμη και  για τα παιδιά που σπουδάζουν σε τουρκικά πανεπιστήμια, ότι αυτά θα εκδιωχθούν πριν την ολοκλήρωση των σπουδών τους!

Μετά από αυτές τις απειλές το κλίμα στον οικισμό ήταν εκρηκτικό με έντονες αντιπαραθέσεις αλλά οι κάτοικοι του Κενταύρου που φημίζονται για το πείσμα και την γενναιότητά τους, δεν υπέκυψαν και εξέλεξαν τον ΜΚ με το συντριπτικό ποσοστό 65% , ως ιμάμη του 2ου τεμένους για τα επόμενα χρόνια.

Αν λοιπόν αυτοί οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας τόλμησαν και αντιστάθηκαν σε αυτή την επιβολή από την πλευρά της Τουρκίας, φανταστείτε πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των διαφόρων ελληνικών υπηρεσιών, που οφείλουν να νοιαστούν και να προστατεύσουν αυτούς τους ανθρώπους που έγραψαν στα …. τους τις εντολές της Τουρκίας.

Previous Article

Οι Τούρκοι, αφού τον διαπόμπευσαν στους δρόμους του Τυρνάβου, του έκοψαν τα πόδια και τα χέρια και στη συνέχεια τον έριξαν στα αποχωρητήρια…

Next Article

Σφοδρή κριτική του εκπροσώπου του Ερντογάν κατά των ΗΠΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *