Στην Κομοτηνή μια ομάδα περίπου 100 ατόμων, συγκεντρώθηκαν για στήριξη προς τον διορισμένο πριν από 33 έτη μουφτή Μέτσο Τζεμαλή. Μετά από την είδηση πως το ελληνικό κράτος αδιαφορώντας στα σχετικά με την εκλογή μουφτή άρθρα της συνθήκης της Λωζάννης, χωρίς να συμβουλευτεί την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης και χωρίς να αναγνωρίζει την εκλογή μουφτή που έκανε η μειονότητα, με αυθαίρετο τρόπο με νόμο συνταξιοδοτεί τον μουφτή Μέτσο Τζεμαλή που διόρισε πριν από 33 έτη, ομάδα περίπου 100 ατόμων συγκεντρώθηκαν αθόρυβα για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που συνταξιοδοτεί υποχρεωτικά τους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Είναι ξεκάθαρο πως το ειδησεογραφικό πόρταλ ¨tourkikanea.gr¨ που με ειδήσεις και σχόλια, επιτίθεται στην μειονότητα, στις αξίες της, στους συλλόγους της , στους διοικούντες της, στους εκλεγμένους μουφτήδες, στους δημοσιογράφους και γενικότερα σε όποιον αισθάνεται Τούρκος και συνεχίζει την ζωή του με αυτή την ταυτότητα, στήριξε πλήρως αυτήν την διαμαρτυρία. Να ανοίξουμε μια παρένθεση εδώ και να ρίξουμε μια ματιά σε περιστατικό που συνέβη στο παρελθόν.

Στο παρελθόν το θέμα αυτό το είχαμε φέρει στην επικαιρότητα ως εφημερίδα Μπιρλίκ. Είχαμε ανακοινώσει πως η εργασία για την ηλεκτρονική καταγραφή και την εργασία προστασίας των οθωμανικών αρχείων που βρίσκονται στην μουφτεία, είχαν παραδοθεί στους διαχειριστές αυτής της ιστοσελίδας. Την στιγμή που υπήρχαν δεκάδες νέοι της μειονότητας μας που μπορούσαν να κάνουν αυτή την εργασία, ποιος άραγε ο σκοπός της απόδοσης τους σε αυτά τα άτομα;  Ποια είναι η σχέση αυτών των ατόμων με την μουφτεία και στην Βακουφική επιτροπή; Μέχρι σήμερα υπάρχουν ακόμη ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις . Πιστεύουμε πως προφανώς κάποιοι θα απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα της μειονότητας. Σε αντίθετη περίπτωση θα συνεχίσει να υπάρχει μια ¨σκοτεινή σχέση¨ με την γνωστή για τις εργασίες της κατά της μειονότητας ιστοσελίδα ¨tourkikanea.gr: .

Me την δράση αυτή που δεν ήξερε και δεν ήταν ενήμερη η μειονότητα, έγινε ώστε δια μέσου του τύπου, των εφημερίδων και των τηλεοπτικών καναλιών, να δοθεί ένα μήνυμα στην κυβέρνηση της Αθήνας.

……………

http://www.birlikgazetesi.net/haberler/14651-guemuelcnede-br-grup-mecoya-destek-cn-toplandi.html

14/8/2018

Σχ: Λοιπόν γιατί να το κρύψομε;  Γιατί να μιλάμε με υπονοούμενα ; Ναι σαν ιστοσελίδα τα παίρνουμε ! Από την ρωσική πρεσβεία, από το τουρκικό προξενείο και φυσικά από τις μουφτείες !  Ελπίζουμε η απάντηση μας να κάλυψε τα ερωτήματα του αρθρογράφου της Μπιρλίκ. Τώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές, η εικόνα δίπλα μας είναι η κάτωθι :

 

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version