Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΑ ΑΡΡΙΑΝΑ ΤΟΥ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ

No Comments Share:

Τα ενθουσιώδη Αρριανά του κόμματος DEB

140093606150368

Στην εκλογική συγκέντρωση του κόμματος DEB στα Αρριανά την Παρασκευή 23/5, μετείχαν ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς-πρόεδρος του κόμματος DEB, ο Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ-γιός του αείμνηστου προέδρου μας, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του DEB Κοράι Χασάν, Σαμί Αλή Τοραμάν, Χασάν Χασάν, Μπουρχάν Χασάν, Αϊντίν Αχμέτ, Ιμπραήμ Μπαλταλί, Μπερνά Μουσταφάογλου Σεμά Χαλίλ, Ικμπάλ Καρασαλίχ Οσμάν, Βεϊσέλ Χουσείν, Ιρφάν Κουρού, Τζαχίτ Σουλεϊμάν Καμπέρ, Σερκάν Χαλίλ και Σεντάτ Αλή.

Στην συγκέντρωση μετείχαν επίσης οι πρώην βουλευτές μας Ιλχάν Αχμέτ και Αχμέτ Μεχμέτ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Χουσεΐν Εσάτ, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόεδροι και διοικήσεις φορέων και πολύς κόσμος της περιοχής.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς ανέφερε : ¨Πολύτιμε λαέ των Αρριανών και πολύτιμοι Τούρκοι της δυτικής Θράκης, ως κόμμα DEB μετέχουμε για πρώτη φορά σε εκλογές με σκοπό να ακουστεί η φωνή της μειονότητας μας. Επιθυμούμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα αρχικά στην Αθήνα που δεν θέλει να ακούσει τα θέματα μας, αλλά και στις Βρυξέλες –πολίτες της οποίας είμαστε 33 χρόνια τώρα- που συνεχώς μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι ζητάμε τα ανεπαρκή για εμάς μειονοτικά σχολεία να τα καταστήσουμε επαρκή. Ζητάμε δίγλωσσα νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε ελληνικά και τουρκικά. Ζητάμε την διοίκηση των βακουφίων μας. Ζητάμε να διορίζουμε μόνοι μας τους μουφτήδες και τους ιμάμηδες μας. Θέλουμε να αναλαμβάνουμε καθήκοντα στον δημόσιο τομέα ανάλογα με το ποσοστό του πληθυσμού μας.

Αυτά αποτελούν αναγκαιότητας και της δημοκρατίας αλλά και της συνθήκης της Λωζάννης που διασφαλίζει την παραμονή μας εδώ. Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης την Κυριακή 25/5 θα πάνε στην κάλπη και θα ψηφίσουν τον εαυτό τους. Όλοι μαζί με μια φωνή θα δηλώσουν πως ¨υπάρχουμε και εμείς¨ και ότι ¨ενωμένοι είμαστε πιο ισχυροί¨. Αυτό είναι κάτι που το πιστεύω μέσα από την καρδιά μου, ο Αλλάχ να σας βοηθά όλους, σας υποβάλλω τον σεβασμό μου¨.

Αργότερα ήρθε στο βήμα ο Λεβέντ Σαδικ Αχμέτ, ο οποίος χαιρέτισε τον κόσμο και ανέφερε τα εξής : ¨Ευχαριστώ εγκάρδια τους Τούρκους της δυτικής Θράκης που απόψε στήριξαν τον αείμνηστο Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, το κόμμα που εκείνος στήριξε και εμάς. Απέναντι σε αυτή την θέρμη και την ενότητα σας, συγκινούμαι και ενθουσιάζομαι. Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης ξέρουν πολύ καλά το πότε και τι θα πράξουν. Δεν έχω καμμιά ανησυχία για αυτό το θέμα. Απόψε εδώ είδα φίλους του πατέρα μου. Το φώς στα μάτια τους είναι όπως εκείνων των ημερών. Εμπρός Τούρκοι της δυτικής Θράκης αυτή είναι η μέρα. Να βγάλουμε μια ισχυρή φωνή από την κάλπη. Να δυναμώσουμε το χέρι του DEB στην Ευρώπη. Διότι εκεί θα μας εκπροσωπήσει. Όσο ισχυρή βγει η φωνή μας, τόσο ισχυροί θα είναι και οι φίλοι μας. Σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό¨.

levent

Ιστοσελίδα του DEB 24/5/2014

Previous Article

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Next Article

ΕΝΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *