Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ

No Comments Share:

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής και η Γενική Διευθύντρια του ΠΕΚΕΜ στην σύνοδο του ΟΑΣΕ

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και η Γενική Διευθύντρια του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ μετείχαν στις 28 Οκτωβρίου στην σύνοδο του ΟΑΣΕ με θέμα ¨Αντιμετώπιση της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων σε βάρος των μουσουλμάνων στον δημόσιο λόγο¨.

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής και ιδρυτικό μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης Ιμπραήμ Σερήφ και η Γενική Διευθύντρια του ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, εκπροσώπησαν στην σύνοδο αυτή την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Κατά την σύνοδο που έγινε σε τρεις συνεδρίες οι εκπρόσωποι μας εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μειονότητα σε θρησκευτικά θέματα.

Κατά την πρώτη συνεδρία ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ πήρε τον λόγο, ανέφερε πως το Ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης, γαλήνης και ανεκτικότητας, και ότι αυτό το εξέφρασαν πολύ καλά ο προφήτης Μωάμεθ, ο Μεβλανά και ο Γιουνούς Εμρέ. Ανέφερε πως σήμερα για την επίτευξη ειρήνης και γαλήνης στον κόσμο είναι ανάγκη να γίνει καλά αντιληπτό το Ισλάμ, ενώ τα κράτη και τα ΜΜΕ πρέπει να κάνουν θετικά βήματα για την αποτροπή της ισλαμοφοβίας. Ο Σερίφ αναφέρθηκε στην κατάσταση που υπάρχει στην Βουλγαρία και την Μολδαβία, και είπε ότι κάποια ΜΜΕ στην Ελλάδα πληγώνουν την μειονότητα χρησιμοποιώντας τον όρο ¨ψευδομουφτής¨ για τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας . Ο Σερίφ έκανε μια αναφορά στην ιστορική διαδρομή του θέματος του μουφτή και είπε ότι η Ελλάδα καταδικάστηκε στο ΕΔΑΔ στο θέμα των εκλεγμένων μουφτήδων για παραβίαση του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο Σερίφ ανέφερε πως η Οργάνωσης της Ισλαμικής Διάσκεψης επανειλημμένα προέβη σε προειδοποιήσεις στην Ελλάδα για το θέμα των μουφτήδων, ενώ στο τέλος της ομιλίας του είπε πως πρέπει τα κράτη να γνωρίσουν καλύτερα το Ισλάμ, να αντιμετωπιστούνε οι ανάγκες των μουσουλμάνων, θα πρέπει να ενθαρρυνθεί η ανεκτικότητα προς τους μουσουλμάνους και συμβούλεψε πως θα πρέπει να σταματήσουν τα ΜΜΕ να βλέπουν τους μουσουλμάνους ως δυνητικούς εγκληματίες.

Στην δεύτερη συνεδρία πήρε τον λόγο η Περβίν Χαϊρουλλάχ η οποία αναρωτήθηκε μήπως οι πολιτιστικές διαφορές στην Ευρώπη αντί για αρμονία και ασφάλεια εκλαμβάνονται ως απειλή. Η Χαϊρουλλάχ ανέφερε πως από την μια μεριά στην Ευρώπη γίνεται λόγος για δημοκρατία και πολιτισμό και από την άλλη τίθενται απαγορεύσεις για τους μιναρέδες ενώ τίθεται θέμα και για το ντύσιμο, κάτι που όπως είπε αποτελεί αντίθεση. Η Χαϊρουλλάχ παρουσιάζοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα είπε πως σε αυτήν οι μειονότητες αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναγνώρισης, πως η Αθήνα είναι μια πρωτεύουσα χωρίς τζαμί, πως τα εγκλήματα μίσους σε βάρος των Τουρκομουσουλμάνων αυξάνονται, ανέφερε οι μάρτυρες του Γιαχωβά και η Μακεδονική μειονότητα υπόκεινται σε απαράδεκτες πρακτικές, αναρωτήθηκε εάν αυτά όλα είναι αποτελέσματα ενός διλλήματος ή ενός άλλου λόγου όπως η ισλαμοφοβία και είπε πως για την επίλυση αυτών των θεμάτων χρειάζεται ψυχολογική προσέγγιση.

Αργότερα πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος της Ελληνικής αντιπροσωπείας και έδωσε την κλασική του απάντηση

Κατά την Τρίτη συνεδρία η Περβίν Χαϊρουλλάχ πήρε πάλι τον λόγο και αφού αναφέρθηκε στις συστάσεις της Ισλαμικής Διάσκεψης και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει η Ελλάδα, είπε πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί την θρησκευτική αυτονομία και την ελευθερία έκφρασης, πρέπει να κάνει τα αναγκαία βήματα για την αναγνώριση των εκλεγμένων μουφτήδων, πρέπει να δώσει ένα τέλος στην πρακτική των διορισμένων μουφτήδων και ιμάμηδων, πρέπει να αναθεωρήσει την στάση της να βγάζει νόμους χωρίς την γνώμη της μειονότητας, και συμβούλευσε τέλος να ληφθούνε μέτρα για την αποτροπή της ρητορικής μίσους και των εγκλημάτων σε βάρος της Τουρκομουσουλμανικής μειονότητας.

Οι εκπρόσωποι μας το βράδυ μετείχαν στην δεξίωση για την 29η Οκτωβρίου.

 

Εφ. Μπιρλίκ 1-11-2011

Previous Article

ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Next Article

ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *