Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

0 σχόλια Share:

O ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ DEB ΜΟΥΣΤΑΦΆ ΑΛΗ ΤΣΑΒΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

1

Στις 24/2/2017 ο Γενικός Πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε το χωριό Κένταυρος, έκανε εκεί την προσευχή της Παρασκευής μαζί με τους πιστούς και μετά από την προσευχή, έκανε μια ομιλία μπροστά στο τζαμί.

Στην επίσκεψη του αυτή τον Γενικό Πρόεδρο Τσαβούς , τον συνόδευσαν ο αναπληρωτής πρόεδρος Αχμέτ Καρά, ο Γ.Γ. Αχμέτ Αϊντίν, ο επικεφαλής της νεολαίας του κόμματος Μουράτ Αχμέτ, ο Μπαχρί Μπέλτσο-σύμβουλος του προέδρου, τα μέλη της Κ.Ε.  Μουσταφά Σάργκο, Τζαβιντέ Νιζάμ, Αλή Σαλίχογλου και Ισμαήλ Σαλίχ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Νιγιαζί Αβτζί και Ρετζέπ Μολλά.

Στην ομιλία που έκανε ο Γενικός Πρόεδρος του DEB μετά από την προσευχή, ευχαρίστησε τον κόσμο του Κένταυρου για την στήριξη που παρείχε στις ευρωεκλογές του 2014. Ανέφερε πως η μειονότητα με μια διεθνή συνθήκη την συνθήκη της Λωζάννης αφέθηκε παρακαταθήκη στην Ελλάδα, αλλά ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις χωρίς να συμβουλευτούν την μειονότητα, έβγαλαν  νόμους με τους οποίους αφαίρεσαν τα αναγνωρισμένα από αυτή την συνθήκη δικαιώματα, ενώ δεν σεβάστηκαν τις ελευθερίες πίστης και παιδείας. Περιέγραψε πως με πρόφαση τους λίγους μαθητές κλείσθηκαν μειονοτικά σχολεία τα οποία διαθέτουν όμως ειδικό στάτους, ενώ με τον νόμο των ¨240 ιμάμηδων¨  που ψηφίστηκε δίχως καν να ληφθεί η άποψη της μειονότητας, επιδιώκεται η επέμβαση και στα τζαμιά της μειονότητας. Είπε πως οι ίδιοι ζούνε επί αιώνες σε αυτά τα χώματα, πως οι πρόγονοι τους έφεραν σε αυτά τα χώματα την ¨ανεκτικότητα¨, κάτι όμως που δυστυχώς οι επωφεληθέντες από αυτήν δεν την έδειξαν αργότερα οι ίδιοι. Ο Γενικός Πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ανέφερε πως το χωριό Κένταυρος είναι πολύ ευαίσθητο στο θέμα των μειονοτικών δικαιωμάτων κάτι που όπως είπε το ξέρει ο ίδιος καλά και πρόσθεσε πως έχει την βαθιά πίστη πως το χωριό Κένταυρος θα στηρίξει την καμπάνια συλλογής υπογραφών.  Τέλος ευχαρίστησε αυτούς που με υπομονή τον άκουσαν.

grup

Κόμμα DEB

http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4958

25/2/2017

Previous Article

ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΙΛΛΕΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Next Article

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *