Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ ΓΙΑ ΤΟ 2013

No Comments Share:

Αϊχάν Καραγιουσούφ : Ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία φέρνει αλλαγές στην μειονοτική πολιτική

karayusuf2

 Ο Αϊχάν Καραγιουσούφ εξέφρασε την πίστη του πως αν γίνουν εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, και δήλωσε ¨Πιστεύω πως με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η επί χρόνια απαράλλαχτη μειονοτική πολιτική, θα αλλάξει. Το πιστεύω αυτό ¨.

ΑΪΧΑΝ ΚΑΡΑΓΙΟΥΣΟΥΦ : ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ περιέγραψε πως η περασμένη χρονιά ήταν μια ¨απογοήτευση¨ για την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Δήλωσε ¨Δυστυχώς δεν έχουμε την τύχη να πούμε πως δεν υπήρξε απογοήτευση. Μακάρι να μπορούσαμε να το πούμε αλλά δεν μπορούμε. Καταρχήν απογοητεύσεις είχαμε στην εκπαίδευση. Π.χ : η απάντηση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας στο κόμμα DEB σχετικά με τα νηπιαγωγεία. Ο διάλογος που προσδοκούμε και επιθυμούμε μεταξύ κράτους και μειονότητας δυστυχώς δεν άρχισε. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα τέτοιο διάλογο¨.

¨ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ¨

Ο Καραγιουσούφ αναφέρει πως η επέμβαση σχετικά με τα τουρκικά στο νοσοκομείο Κομοτηνής και μετέπειτα στην εκδήλωση για την συνθήκη της Λωζάνης ήταν μόνο μια από τις αρνητικές εξελίξεις της χρονιάς και δηλώνει : Η επέμβαση του διευθυντή του νοσοκομείου Κομοτηνής, προς την κατεύθυνση να μιλιούνται μόνο ελληνικά στο νοσοκομείο, και σαν άνθρωπο και σαν εργαζόμενο στην υγεία, και με έθλιψε και με απογοήτευσε. Στο συνέδριο για τα 90 χρόνια από την συνθήκη της Λωζάνης, υπήρξε το περιστατικό όπου ο Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Καλαντζής δεν επέτρεψε παρουσίαση στα τουρκικά. Και σε αυτά τα δύο περιστατικά και προσωπικά αλλά και ως κόμμα αντιδράσαμε. Υποβάλαμε επερώτηση με τις υπογραφές 15 βουλευτών. Ας έρθουμε στο θέμα των 240 ιμάμηδων. Το θέμα αυτό απασχολεί την μειονότητα από το 2007. Στον νόμο αυτό τώρα , άλλαξαν ένδυμα και τον εμφάνισαν ενώπιον μας. Ψηφίστηκε και εγκρίθηκε στην βουλή. Ακόμα από τις συζητήσεις είχαμε πει πως ο νόμος αυτός δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος. Εξ όσων μαθαίνουμε οι γονείς δεν υπογράφουν για την εκπαίδευση των παιδιών τους σε τέτοιο μάθημα στα σχολεία. Άλλωστε οι μειονοτικοί μαθητές εκπαιδεύονται όπως πρέπει στα μαθήματα Κορανίου που γίνονται στα τζαμιά μας¨.

…………………

…………………

Εφ. Γκιουντέμ 4/1/2013

Σχ : Λύπη επίσης προκαλεί κ. Καραγιουσούφ να μην λέτε τίποτα για τον άθλιο ρόλο του τουρκικού προξενείου που ΞΕΡΕΤΕ  πως δυναμιτίζει την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων. Θλίψη προκαλεί το ότι δεν τολμάτε να πείτε δημόσια τίποτε για τις πολιτικολογίες του τουρκομουφτή Μέτε. Δεν μιλάτε κ. Καραγιουσούφ, για τους πληρωμένους δημοσιογράφους, για τους προέδρους συλλόγων με τις γεμάτες τσέπες, για το σκανδαλαδώς ενισχυόμενο από την Τουρκία DEB….Και τόσα άλλα… Και μέσα σε αυτό το κλίμα, σας πείραξε δηλαδή η εγκύκλιος του Χατζηνέστορα ;  Έλεος…

Previous Article

Η ΜΙΤ ΤΑ ΗΞΕΡΕ 8 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ, ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…

Next Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *