Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ευχές του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί για τα 200 χρόνια της επανάστασης μας !

No Comments Share:

Kείμενο του ιστολόγιου 21/3/2021

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί γεννήθηκε ως Ιμπραήμ Γιαϊλαλί το 1974 στον συνοικισμό Γιαϊλά του  χωριού Ασάρ του νομού της Σαμψούντας (Αμισός) του Πόντου.

Τον Απρίλιο του 1994 με την κατάταξή του στον τουρκικό στρατό στάλθηκε στο Κουρδιστάν.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τραυματίστηκε σε μάχη με τους αντάρτες του ΡΚΚ, συνελήφθη, και έμεινε αιχμάλωτος για  δύο χρόνια και τρεις μήνες.

Στο διάστημα αυτό η οικογένειά του στην ερώτηση  για την τύχη του λάμβανε την απάντηση ότι «δεν υπάρχει τέτοιος στρατιώτης».

Όταν όμως οι γονείς του επέμεναν να βρεθεί λύση για την απελευθέρωσή του και την επιστροφή του, οι δυνάμεις ασφαλείας τους προειδοποίησαν λέγοντάς τους τα εξής:

«Έχουμε ερευνήσει την οικογένειά σας και ξέρουμε ότι είστε Έλληνες. Αν συνεχίσετε να αναζητείτε τρόπους για την επιστροφή του γιου σας, θα έχετε προβλήματα».

Τους έκαναν μάλιστα σαφές ότι δεν θα πρέπει να μιλούν δημοσίως για την υπόθεση αυτή, για να μην διαπομπευθούν με τη δημοσιοποίηση της καταγωγής τους.

Με την απελευθέρωσή του άλλαξε το όνομά του σε Γιάννης-Βασίλης και άρχισε να συμμετέχει στον αγώνα ενάντια στον πόλεμο στο Κουρδιστάν, με αποτέλεσμα να συλληφθεί αυτή τη φορά από το τουρκικό κράτος, να βασανιστεί και  να φυλακιστεί για 3,5 μήνες.

Μαζί με τη σύντροφό του Μεράλ Γκιουλεϊνί, πρωτοστάτησαν στην ανάδειξη της Γενοκτονίας, με αποτέλεσμα ο Γιαϊλαλί να συλληφθεί στις 22 Απριλίου 2017 με τις κατηγορίες της υποκίνησης σε τρομοκρατική δραστηριότητα λόγω της δράσης του για ελευθερία στο Κουρδιστάν, και  για προσβολή του Κεμάλ και του Ερντογάν λόγω της αρθρογραφίας του για τη Γενοκτονία των Ελλήνων.

Έφυγε από την Τουρκία και από τις 29 Ιανουαρίου 2019 βρίσκεται στην Ελλάδα συνεχίζοντας τον έντιμο και δημοκρατικό του αγώνα. Και στις 8 Φεβρουαρίου, μετά από χρόνια φυλάκισης και βασανιστηρίων στα τουρκικά Νταχάου και Άουσβιτς, τέθηκε σε καθεστώς της διεθνούς προστασίας (άσυλο).

Εδώ τον ακούμε να εύχεται για τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης !

Previous Article

Αναβάθμιση της εθνοφυλακής ακούμε αλλά ΔΕΝ βλέπουμε…

Next Article

Aβραμόπουλος : ¨Πολύ ορθά γίνεται το ταξίδι Δένδια στην Τουρκιά¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *