Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο φόβος ενθαρρύνει τον Ταγίπ…

0 σχόλια Share:

Ο ελληνοκυπριακός φόβος ενθάρρυνε πιο πολύ τον Ερντογάν

Λένε είναι τρελός και κάνει ό,τι θέλει. Τι σημαίνει δηλαδή; Δεν θα δίνεις σημασία σε αυτά που κάνει ένας τρελός. Θα τον ανέχεσαι. Ούτως ή άλλως είναι τρελός. Δεν ξέρει τι κάνει. Αλλά άμα δώσεις τη χώρα σε έναν τρελό, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Θα κάψει τη Ρώμη όπως ο Νέρωνας. Θα βάλει φωτιά στον κόσμο όπως ο Χίτλερ. Θα ρίξει ατομική βόμβα όπως ο Τρούμαν. Θα φάει ανθρώπινο κρέας όπως ο Ίντι Αμίν.

Φαίνεται ότι έχει τρομάξει για τα καλά την ελληνοκυπριακή πλευρά η παράτολμη συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν που προκαλεί τους πάντες. Εγκατέλειψαν το σκληρό ύφος. Άρχισαν να κατεβάζουν τους τόνους. «Στέλνουμε μήνυμα συνεργασίας προς την Τουρκία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Χριστοδουλίδης. Ο δε υπουργός Ενέργειας Λακκοτρύπης είπε «θέλουμε να βλέπουμε την Τουρκία ως εταίρο και όχι ως αντίπαλο, αυτή είναι η επιθυμία όλων». Και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ρολάνδης είπε «να παγώσει για έναν χρόνο το ενεργειακό πρόγραμμα». Ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να χαίρεται. Ο στόχος του επιτεύχθηκε σε πρώτο στάδιο. Έπιασαν οι απειλές του. Τρόμαξε τους Ελληνοκύπριους. Πήρε θάρρος για να προχωρήσει πιο πολύ τις τολμηρές του ενέργειες. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος για να μην πετύχει τον στόχο του. Δεν έδωσε σημασία στις κυρώσεις της Ευρώπης. Δεν τον ένοιαξαν οι απειλές της Αμερικής. Επιπλέον, διόρθωσε και την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Τράβηξε με το μέρος του όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα εκτός από το HDP. Πήρε απ’ όλα ισχυρή στήριξη. Τέσσερα κόμματα υπέγραψαν ένα κοινό ανακοινωθέν που υποστηρίζει τις ενέργειες του Ερντογάν στην Ανατολική Μεσόγειο. Έστω και αν το HDP δεν υπέγραψε αυτό το ανακοινωθέν, πάλι συναντήθηκε κάπου με τον Ερντογάν. Στήριξε και αυτό τις προτάσεις του Μουσταφά Ακιντζί, τις οποίες υποστήριξε ο Ερντογάν.

Ο Χριστοδουλίδης απευθύνει έκκληση προς την Τουρκία αναφερόμενος και σε μια απόφαση που λήφθηκε στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. «Ελάτε να συμφωνήσουμε, να οριοθετήσουμε τα θαλάσσια σύνορα», λέει. Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα καθίσει στο τραπέζι μαζί της; Επιπλέον, ποια σύνορα θα καθοριστούν; Πού τελειώνουν τα σύνορα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο; Αφού το βόρειο τμήμα της Κύπρου βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας, μήπως δεν θεωρούνται και τα σύνορα της βόρειας Κύπρου εντός των συνόρων της Τουρκίας; Μήπως καθορίστηκαν τα σύνορα της Κύπρου που μοιράστηκε το 1974 και τώρα θα καθοριστούν τα θαλάσσια σύνορα; Η τουρκική πλευρά αποκαλεί «σύνορα» τα οδοφράγματα στην πράσινη γραμμή. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τα λέει σύνορα. Τα λέει είτε «οδοφράγματα» είτε «πύλες».

Ήρθε, λέει, θετική απάντηση από τον Αναστασιάδη στην πρόταση του Ακιντζί για πενταμερή διάσκεψη. Όμως, η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει έναν όρο γι’ αυτές τις διαπραγματεύσεις. Ακόμα δεν άκουσα να αναιρεί αυτόν τον όρο. Για να καθίσει στο τραπέζι αυτό θέλει να τερματιστούν οι δραστηριότητες της Τουρκίας στη θάλασσα. Θα δεχθεί ο Ταγίπ Ερντογάν; Δεν το νομίζω. Μήπως θα το κάνει αυτό ένας άνθρωπος που είδε ότι με τις κινήσεις που έκανε μέχρι αυτή τη στιγμή από τη μια τρόμαξε την ελληνοκυπριακή πλευρά και από την άλλη διόρθωσε την κατάσταση στην εσωτερική πολιτική; Όπως βλέπετε, όταν δεν βρει μπροστά του κανένα σοβαρό εμπόδιο, χρησιμεύουν η επίδειξη ισχύος και οι απειλές. Επιπλέον έχει και τη μεγάλη στήριξη της Ρωσίας. Έναν ισχυρό φίλο όπως ο Πούτιν. Ο άνδρας που έσωσε τον Μπασάρ Άσαντ στη Συρία, τώρα παίρνει τον Ερντογάν κάτω από τις φτερούγες του. Πνέει τα μένεα κατά της Ευρώπης, η οποία αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Ανοίγει τις αγκάλες του στην Τουρκία, η οποία ήρθε στα πρόθυρα τού να αποκοπεί από το ΝΑΤΟ. Η Αμερική που το βλέπει αυτό αμφιταλαντεύεται για το κατά πόσον θα επιβάλει κυρώσεις για τους S-400 ούτως ώστε να μην αφήσει την Τουρκία να την αρπάξει η Ρωσία.

Ο Μουσταφά Ακιντζί λέει ότι «οι Τουρκοκύπριοι ζημιώνουν πιο πολύ απ’ όλους από το υφιστάμενο στάτους κβο». Δεν συμφωνώ. Μέχρι τώρα δεν διεξήχθη καμία σοβαρή έρευνα πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά πάρα πολλοί ανάμεσά μας έστησαν ένα σύστημα ευημερίας χάρις στο πειρατικό κράτος σε αυτά τα κατεχόμενα εδάφη. Βρήκαν σε αυτό το πειρατικό οικοδόμημα τα αγαθά που δεν θα μπορούσαν να βρουν σε ένα φυσιολογικό δημοκρατικό καθεστώς. Νομίζω ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται εδώ το κεκτημένο της ΕΕ. Ούτε φορολογική δικαιοσύνη υπάρχει. Ούτε πνευματικά δικαιώματα. Το βρόμικο χρήμα άφθονο. Οι τράπεζες που συνεχίζουν να εφαρμόζουν ενιαίο επιτόκιο είναι στον δικό τους χαβά. Εμπόριο ανθρώπων, παράνομοι εργάτες, παράνομες οικοδομές. Και από την άλλη χαλασμός κόσμου με τα πανεπιστήμια. Το περιβάλλον που καταστρέφεται ανηλεώς. Και λαθρεμπόριο ναρκωτικών που ποτέ δεν συλλαμβάνονται οι βαρόνοι του. Με όλα αυτά στέκεται όρθιο το πειρατικό οικοδόμημα. Ποιος θέλει να χάσει τον πλούτο που απέκτησε χάρις σε αυτά; Ποιος ρισκάρει να φυλακιστεί μέσα στα πρότυπα της ΕΕ και να χάσει;

Χθες είδα πάλι τις φωτογραφίες των Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων που πριν 45 χρόνια τοποθετήθηκαν στη σειρά για να μεταφερθούν στα Άδανα και ήταν γυμνοί μόνο με τα εσώρουχα. Θυμήθηκα τα λόγια του Χριστοδουλίδη και του Λακκοτρύπη καθώς τους έβλεπα. Τι λένε; «Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία, τη θεωρούμε εταίρο». Τι ειρωνεία είναι αυτή μετά από 45 χρόνια; Και μάλιστα την ώρα που ακόμα βρίσκεται υπό κατοχή η μισή μας πατρίδα. Και την ώρα που τα λείψανα πάρα πολλών αγνοούμενών μας δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν ακόμα. Αύριο είναι πάλι 20 Ιουλίου.

ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ, 19/07/2019

Politis.com

Σχ : Οταν εμείς λέμε ότι το “κτήνος” μυρίζεται το φόβο κάποιοι μας θεωρούν εθνικιστές. Τώρα λοιπόν καθίστε μαζί του να δούμε τη συζήτηση στα κάνετε…

Τον Σενέρ Λεβέντ της Άφρικα θα έπρεπε να τον κάνουν υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου. 

Previous Article

Πολύ ¨προχωρημένοι¨ στην ζωοφιλία…

Next Article

Ταγίπ : ¨Αφού δεν μας δίνεις F-35 θα στραφούμε αλλού¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *