Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

No Comments Share:

Εφ. Μπιργκιούν 16-6-2011

Διαμαρτυρία για την ¨ 100η μαύρη μέρα της δικαιοσύνης¨

Στις 3 Μαρτίου το πρωί, ακριβώς 100 μέρες πριν, με αστυνομική επιχείρηση στα πλαίσια της υπόθεσης Εργκενέκον συνελήφθησαν στα σπίτια τους οι δημοσιογράφοι Αχμέτ Σικ και Νεντίμ Σενέρ. Για τους δημοσιογράφους λοιπόν Αχμέτ Σικ και Νεντίμ Σενέρ που είναι για 100 μέρες στις φυλακές της Σηλυβρίας χωρίς να ξέρουν γιατί κατηγορούνται, με την ανακοίνωση ¨ 100η μαύρη μέρα της δικαιοσύνης¨ καλούνται όλοι οι πολίτες για διαμαρτυρία στις 18 Ιουνίου στις 13.00 μπροστά στο λύκειο Γαλατάσεράι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται :

¨Μόνο για αυτούς θα βρεθούμε στο δρόμο ; Σίγουρα όχι ! Σήμερα την ώρα που πάνω από 60 δημοσιογράφοι βρίσκονται φυλακισμένοι ή κρατούμενοι στις φυλακές, την ώρα που συνεχίζονται οι δίκες εκατοντάδων δημοσιογράφων, ενώ συνεχίζονται οι αποφάσεις για κλείσιμο εφημερίδων και περιοδικών με τελευταίο παράδειγμα την περίπτωση της Αζαντίγια Βελάντ, και ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας στοχοποιεί ξεκάθαρα τους δημοσιογράφους, κανείς δεν μπορεί να περιμένει από εμάς ότι θα μείνουμε άφωνοι. Ξέρουμε ότι όποιος ασκεί αντιπολίτευση, είτε αυτολογοκρίνεται, είτε απειλείται, είτε στοχοποιείται άμεσα. Να ξέρουν πως μπορούνε μεν να σπάσουν τις πένες μας, αλλά, την ελπίδα και την περηφάνια για το επάγγελμα μας ! ¨

Οι δημοσιογράφοι-φίλοι των Αχμέτ και Νεντίμ λέγοντας πως ¨Ελεύθερη κοινωνία μπορεί να υπάρξει μόνο με ελεύθερο τύπο¨ καλούνε όχι μόνο τους δημοσιογράφους αλλά όλους τους πολίτες στις 18 Ιουνίου στην πλατεία Γαλατάσεράι για να φωνάξουν πως ¨Ο ελεύθερος τύπος δεν φιμώνεται. Ο Αχμέτ και ο Νεντίμ είναι η περηφάνια μας¨.

 

Previous Article

ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *