Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ερντογάν ¨Μετατρέψτε τα ξενα νομίσματα που έχετε σε τουρκικές λίρες¨…

No Comments Share:

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ένα πενταήμερο πλήρες λοκντάουν σε εθνικό επίπεδο ξεκινώντας από τις 31 Δεκεμβρίου για να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού καθώς οι ημερήσιοι θάνατοι στη χώρα έφτασαν στο ρεκόρ των 229.

Το λοκντάουν έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 9 μ.μ. στις 31 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου στις 5 π.μ.

……………..

Η Τουρκία κατέγραψε τη Δευτέρα άλλα 29.617 κρούσματα COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες καθώς ο συνολικός αριθμός θανάτων της χώρας από τον ιό έφτασε τα 16.646.

Ο Ερντογάν τη Δευτέρα αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησής του να καταπολεμήσει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία. Η Τουρκία πρόκειται να κλείσει το 2020 με δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από 4,5 τοις εκατό, σε αντίθεση με το στόχο του 4,9 τοις εκατό, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος ενώ επαινεί τη χώρα για το χαμηλό χρέος της. “Ο πρώτος και πρωταρχικός στόχος μας είναι να είμαστε μεταξύ των κορυφαίων χωρών της μετα-πανδημικής εποχής”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας τη σταθερότητα στον τραπεζικό τομέα της Τουρκίας.

“Οι τράπεζες μας έχουν πλεόνασμα ξένου νομίσματος”, δήλωσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι ο τουρκικός τραπεζικός τομέας λειτούργησε κανονικά ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης όλους τους πολίτες να μετατρέψουν τα χρήματά τους από ξένο νόμισμα σε λίρα για να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.

Η τουρκική λίρα έχει φέτος τη χειρότερη απόδοση στην αναδυόμενη αγορά , χάνοντας το 30% της αξίας της από τις αρχές του 2020.

ahval.me  14/12/2020

Previous Article

Στόλτνεμπεργκ : ¨Εκφράζω την θλίψη μου για τις κυρώσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία¨…

Next Article

¨Πλησίαζα παρέες στρατιωτικών, άκουγα τι έλεγαν και τα κατέγραφα¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *