Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΑΓΙΠ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT

No Comments Share:

Ο Ερντογάν για το Brexit : θεωρώ την απόφαση του βρετανικού λαού ως αρχή μιας νέας περιόδου για τη Βρετανία και την ΕΕ», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

576e0537b1168
Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρήσει να συνεχίσει την πορεία της εμβαθύνοντας τις ασυνέπειες, θα είναι αναπόφευκτες νέες αποχωρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν στο δείπνο ιφτάρ που παρέθεσε η Ένωση Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών TÜMSİAD σχολίασε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ένωση.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι ως μέλος μιας πολιτικής αντίληψης που βασίζεται στον σεβασμό στην εθνική βούληση, εύχεται να είναι εύλογο για το βρετανικό λαό το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Θεωρώ αρχή μιας νέας περιόδου για τη Βρετανία και την ΕΕ την απόφαση του βρετανικού λαού», δήλωσε.

Ο Ερντογάν επέκρινε τη στάση της ΕΕ προς την Τουρκία.

«Με τις ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές τάσεις που είναι σε έξαρση στην Ευρώπη να μην λέει κανείς ότι η Ευρώπη δεν είναι ισλαμοφοβική, η πρακτική κατά της Τουρκίας είναι ισλαμοφοβική. Γι’ αυτό καθυστερούν να μας πάρουν», ανέφερε.

«Το υποκείμενο του προβλήματος σήμερα δεν είναι η Τουρκία αλλά η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προειδοποιώντας την Ένωση να είναι πιο συνεπής.

Η προσφυγική κρίση και η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει πρέπει να ωθήσουν την ΕΕ να αμφισβητήσει τη στάση και τη συνέπεια της, είπε.

«Αν η ΕΕ κάνει με ειλικρίνεια αυτήν την κριτική και πράξει τα δέοντα με σβελτάδα, τότε άλλωστε η Τουρκία θα αποκτήσει τη θέση της εντός της Ένωσης. Αν δεν το κάνει αυτό, αν η ΕΕ αποφασίσει να συνεχίσει την πορεία της εμβαθύνοντας τις ασυνέπειες της, θα είναι αναπόφευκτες νέες αποχωρήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ευρώπη δεν είναι αντίπαλος μας, είναι μια γεωγραφική περιοχή με την οποία επιθυμούμε να δράσουμε από κοινού, με την οποία έχουμε ισχυρές ιστορικές και ανθρώπινες σχέσεις. Κάθε θέμα που ενδιαφέρει τους 6 εκατομμύρια ανθρώπους που κατάγονται από την Τουρκία και ζουν στην Ευρώπη, είναι φυσικά δικό μας θέμα. Εμείς άλλωστε ως μια χώρα που περιμένουμε στην πόρτα της θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά και με ανησυχία, μια λέξη που αρέσκονται πολύ να χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι όταν μας αξιολογούν.»

TRT 25/6/2016

Previous Article

ΔΕΝ ΩΦΕΛΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΛΙΤΖΕ…

Next Article

ΙΦΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *