Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Παναγιωτόπουλος: Παρακολουθούμε από κοντά την τουρκική παραβατικότητα

No Comments Share:

Ερωτηθείς για την πιθανότητα τουρκικής γεώτρησης νότια του Καστελόριζου, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται ώστε να έχει απάντηση για κάθε ενδεχόμενο.
Διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα παρακολουθεί από κοντά την τουρκική παραβατικότητα έδωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με φόντο τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σε συνέντευξη Τύπου για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο τουρκικής γεώτρησης νότια του Καστελόριζου, ο υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ελλάδα αναδεικνύει το θέμα σε όλα τα διεθνή φόρα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι η χώρα μας προετοιμάζεται ώστε να έχει απάντηση για κάθε ενδεχόμενο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συστάσεις θα αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και επανέλαβε ότι «προβληματιζόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε».

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σημείωσε ότι δεν θα αποκαταστήσουν σχέσεις ειρήνης στο 100% με την Τουρκία, αλλά πρόκειται για ένα ανοικτό κανάλι επικοινωνίας που πρέπει να υπάρχει.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, «θα εκτιμήσουμε από δω και πέρα και ανάλογα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας πόσο ενεργό θα είναι αυτό το κανάλι επικοινωνίας».

Για το οικονομικό και υλικοτεχνικό κόστος που επωμίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις αναφορικά με την υλοποίηση αποστολών έρευνας διάσωσης, είπε ότι θα εξετασθούν τρόποι για το πώς θα επιλυθεί το θέμα της επιβάρυνσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανέφερε επιπλέον ότι εξετάζεται η αλλαγή του νόμου περί προμηθειών με στόχο να τρέξουν ταχύτερα τα κατά προτεραιότητα προγράμματα.

Τη Δευτέρα, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις και σημείωσε πως «η ψυχραιμία δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως υποχωρητικότητα».

Το Σάββατο, από την Κύπρο όπου συναντήθηκε με τον Κύπριο ομόλογό του Σάββα Αγγελίδη, σημείωσε ότι η τουρκική παραβατικότητα δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και απαιτεί μέγιστη επαγρύπνηση

Sputnik 25/7/2019

Previous Article

Υπουργός Αμύνης Ακάρ : ¨Δεν ανεχόμαστε καθυστέρηση¨…

Next Article

Σχόλια σε φωτογραφίες από την τελετή για τον Αχμέτ Σαδίκ στις 24/7/2019

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *