Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

No Comments Share:

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συνάντηση με τον Τούρκο Πρέσβη, που αυτές τις μέρες επισκέφθηκε τη Θράκη είχε ο Βουλευτής Ροδόπης και Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας και η προώθηση πρωτοβουλιών και έργων που θα συμβάλουν σε αυτό.

Ο κ. Στυλιανίδης υπενθύμισε στον Τούρκο διπλωμάτη την κοινή στοχοθέτηση που είχε θέσει με τον Τούρκο συνάδελφο του Υπουργό εμπορίου ως ΥΦΥΠΕΞ μετά την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη να αυξήσουν τον όγκο συναλλαγών από 300 εκ € που ήταν τότε σε 2 δις €. “Τότε μας έλεγαν αιθεροβάμονες, τώρα ο όγκος εμπορικών συναλλαγών ξεπέρασε τα 4 δις € και το ισοζύγιο είναι πλεονασματικό για την Ελλάδα. Αυτή είναι η συμβολή της Θράκης στην Εθνική Οικονομία και στις διμερείς σχέσεις. Αυτό πρέπει να συνεχισθεί….”

Επίσης συζητήθηκαν τα θέματα που ξεκίνησε η Ν.Δ. τότε και σταμάτησαν επί ΠΑΣΟΚ, όπως η δεύτερη γέφυρα στον Έβρο και η σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το λιμάνι του Τσανάκαλε με RO-RO προς όφελος της περιοχής. Ετέθη και το θέμα διευκόλυνσης της VISAS Schengen με την Τουρκία, που είναι προτεραιότητα για τη Β.Ελλάδα μιας και 17 εκ τουρίστες είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την Ελλάδα, να αναπτύξουν με Έλληνες το εμπόριο αλλά και Join Venture εταιρείες σε Ελλάδα, Τουρκία και τρίτες χώρες. Αποφασίστηκε να αναληφθούν άμεσα, μετά τις εκλογές πρωτοβουλίες και συνεργασίες που θα δώσουν νέα δυναμική στις διμερείς σχέσεις αλλά και θα αναδείξουν τη Θράκη σε ευρωπαϊκή γέφυρα συνεργασίας με την Τουρκική αγορά.

Εφ. Μπιρλίκ 19-3-2012

Σχόλιο : Αυτή την παπαριά με τα 17 εκ. τουρίστες ποιός την ανέφερε ; Διότι πρόσφατα Τούρκος πολιτικός (αν δεν κάνω λάθος ο Μπαγίς) ανέφερε πως διαβατήρια διαθέτουν 5,5 εκ. Τούρκοι. Οι υπόλοιποι πόθεν ;

Previous Article

4 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΚΚ-ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

AYTI THΣ MIT ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *