Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Share:

Εφ. Χουριέτ 4-7-2011

Εγκελί : Ακριβώς ο καιρός για επενδύσεις στην Ελλάδα

 

Την ώρα που κάποιες τουρκικές εταιρίες παίρνουν την απόφαση να φύγουν από την Ελλάδα που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης, άλλες πιστεύουν πως αυτή η κατάσταση αποτελεί μια ευκαιρία.

 Ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Σελίμ Εγκελί μιλώντας στο Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEİK),δήλωσε πως αν οι Τούρκοι επενδυτές δούνε να εφαρμόζεται ένα σταθερό πρόγραμμα στην Ελλάδα, τότε μπορεί να επιστρέψουν και ενδεχομένως να προβούνε και σε νέες επενδύσεις.

Αναφερόμενος ο Εγκελί σε πληροφορίες σχετικά με κάποιες εταιρίες έτοιμου ενδύματος που θα φύγουν ή έφυγαν από την Ελλάδα είπε πως ¨Οι διευθύνσεις που άνοιξαν αυτά τα μαγαζιά ήταν από την αρχή στρατηγικά λάθος. Ήταν επενδύσεις που έγιναν χωρίς να μελετηθεί ιδιαίτερα η Ελλάδα. Οι δουλειές δεν πάνε καλά και για αυτό επιστρέφουν. Αντίθετα όμως με αυτό, ο τομέας των τροφίμων των Τούρκων επενδυτών πάει πολύ καλά. Διότι όλοι τους επένδυσαν στα σωστά μέρη, στις σωστές διευθύνσεις, άνοιξαν τα εστιατόρια ή τα μαγαζιά τους που πουλάνε γλυκά¨.

Ο Εγκελί ανέφερε πως είναι ανάγκη να δούμε και να περιμένουμε ως ευκαιρία την σωστή εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας και πρόσθεσε λέγοντας : ¨Κατά τη γνώμη μου είναι ο καλύτερος καιρός να πάρει κάποιος το ρίσκο και να κάνει επένδυση στην Ελλάδα. Δηλαδή αν ο Τούρκος επενδυτής πάρει την σωστή απόφαση μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία¨.

Ο Σελίμ Εγκελί ανέφερε ότι μακροπρόθεσμα η Ελλάδα θα είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής της τουρκικής βιομηχανίας, πως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή κατέχει την 7η θέση στις χώρες που έχουν επενδύσει στην Τουρκία, πως οι οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούνε, και πως θα συνεχιστούνε οι εξαγωγές κεφαλαίου προς την Τουρκία.

………………

ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΑΜΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΟIΚΙΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Η ΚΑΙ ΕΤΟΥΣ

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας İpekyol Γιαλτσίν Αγιαντίν δήλωσε πως η Ελλάδα στο παρελθόν από πλευράς κατανάλωσης ήταν μια πολύ καλή χώρα, και πως όταν πρωτοπήγαν έκαναν τζίρους που ακόμη και σήμερα δεν μπορούνε να κάνουν στην Τουρκία.

Ο Αγιαντίν δήλωσε πως μετά την κρίση, τα εμπορικά κέντρα, οι λεωφόροι και οι δρόμοι άδειασαν και πως οι απεργίες δυσκόλεψαν πολύ την ζωή. Περιέγραψε πως υποχρεώθηκε (λόγω απεργιών) να δουλέψει με λιγότερο προσωπικό και πως ενώ πριν την κρίση στόχευε τα 8 μαγαζιά που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα να τα κάνει 25, με το που ξέσπασε η κρίση σε μια νύχτα πήρε την απόφαση και έκλεισε τα 8 μαγαζιά.

Περιγράφοντας ο Αγιαντίν την διαδικασία κλεισίματος ανέφερε ότι ως İpekyol όταν ανοίγει μαγαζί κάνουν συμβόλαια για 5,6 ή και 10 χρόνια, και πως ενώ κατήγγειλαν τα μισθωτήρια συμβόλαια με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και ενώ επρόκειτο για απόφαση κλεισίματος, όταν έφυγαν από τη χώρα πλήρωσαν ενοίκια για 3 μήνες, για 6 μήνες ή ακόμη και για ένα χρόνο.

Ο Αγιαντίν δήλωσε ότι για τα επόμενα 15-20 χρόνια δεν πιστεύει πως η Ελλάδα θα φτάσει σε κάποια ευημερία.

…………….

 

Previous Article

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ

Next Article

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΖΙΖ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *