Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις εκδηλώσεις και δηλώσεις Ελλήνων για την 19/5

0 σχόλια Share:

H 19 Μαΐου 1919 σηματοδοτεί την έναρξη του εθνικού μας αγώνα που οδήγησε στην ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας και γιορτάζεται με υπερηφάνεια κάθε χρόνο στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Οι προσπάθειες κάποιων ριζοσπαστικών ομάδων να σκιάσουν αυτή τη σημαντική ημέρα με τους φανταστικούς ισχυρισμούς που στοχεύουν στην ιστορία μας, με τις δραστηριότητές τους να τροφοδοτούν το μίσος εναντίον της Τουρκίας καθώς και τις δηλώσεις ορισμένων πολιτικών στην Ελλάδα που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα για τα πολιτικά τους κίνητρα, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.

Υπενθυμίζουμε σε αυτούς που προβάλλουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς, ότι στη Συνθήκη της Λωζάνης καταγράφηκε η ευθύνη της Ελλάδας για τις θηριωδίες που κατά παράβαση του νόμου του πολέμου διέπραξε ο στρατός της κατά την εισβολή στην Ανατολία  όπως και την υποχρέωσή της να καταβάλει αποζημίωση.
Αναφέρουμε ότι όταν οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό κατά των Τούρκων έφτασαν σε αδιανόητο μέγεθος, οι σύμμαχοι της Ελλάδας ίδρυσαν μια Επιτροπή Ερευνών και εντόπισαν απάνθρωπα εγκλήματα του Ελληνικού Στρατού.

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι αβάσιμοι ισχυρισμοί που στοχεύουν στην ιστορία μας δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική, τη συνείδηση ​​και τη δικαιοσύνη. Αυτή η ρητορική είναι ασυμβίβαστη με τους στόχους μας για την προώθηση των διμερών μας σχέσεων και αφήνει μια αρνητική κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές.

Η υποψηφιότητα του μεγάλου ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης από τον τότε πρωθυπουργό της Ελλάδας Βενιζέλο το 1934 μετά την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας αποτελεί τη σαφέστερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό θέμα μεταξύ των δύο χωρών σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς ορισμένων ανεύθυνων πολιτικών και ριζοσπαστών Ελλήνων.

http://www.mfa.gov.tr/no_147_-yunanistanda-duzenlenen-bazi-etkinlikler-ve-yapilan-aciklamalar-hk.en.mfa
21/5/2019

Σχ: Να είδατε, αυτό φταίει για την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δεν φταίει δηλαδή η γενοκτονία των Ποντίων, αλλά το ότι οι Έλληνες άρχισαν και νοιάζονται και θέτουν την γενοκτονία αυτήν….

Ωραία λογική…

Previous Article

Μετά θάνατον σουνέτ…

Next Article

Η σύζυγος συγκυβερνά !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *