Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΑ ¨ΚΡΑ-ΚΡΑ¨….

No Comments Share:

«Εκτός της Συμφωνίας επανεισδοχής οι Σύριοι και Ιρακινοί»

56a871807f1eb

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπόζκιρ ο οποίος είπε επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να καταργήσει μονόπλευρα τη Συμφωνία
Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων με την ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ δήλωσε ότι η «Συμφωνία Επανεισδοχής» που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούνιο, δεν θα συμπεριλαμβάνει τους Σύριους και τους Ιρακινούς.

Ο Μπόζκιρ στις δηλώσεις που προέβη σε μια συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης στη Βοστώνη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο σειράς επαφών στην Αμερική, αφού ανέφερε ότι η Τουρκία μπορεί να ακυρώσει τη Συμφωνία Επανεισδοχής σε περίπτωση που δεν τερματιστεί η εφαρμογή ταξιδιωτικών θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες, σημείωσε τα εξής :

« Σε περίπτωση που τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Επανεισδοχής και δεν αρθεί το καθεστώς ταξιδιωτικών θεωρήσεων τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο, επιφυλάσσουμε το δικαίωμα να καταργήσουμε τη συμφωνία. Αυτή είναι μια σχέση που συνεχίζεται από κοινού. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας κύματος μετανάστευσης από Τούρκους πολίτες προς Ευρώπη. Δεν τίθεται επίσης θέμα για επιστροφή 1 εκατομμυρίων μεταναστών στην Τουρκία από την Ευρώπη την επόμενη της εφαρμογής της Συμφωνίας Επανεισδοχής. Θα υπάρχει ξεχωριστός φάκελος για κάθε άτομο. Οι Σύριοι και Ιρακινοί δεν συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία».

Ο κος Μπόζκιρ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η συνεισφορά 3 δισεκατομμυρίων Ευρώ που θα κάνει η ΕΕ για τους Σύριους φιλοξενούμενους στην Τουρκία , θα χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση των συνθηκών στους καταυλισμούς, ανέγερση των αναγκαίων κτιρίων και υλοποίηση σχεδίων που προβλέπουν κατασκευή σχολείων και νοσοκομείων.

Ο Τούρκος υπουργός που είπε ότι η Τουρκία πολλές φορές έκανε προειδοποιήσεις περί παράνομων μεταναστευτικών κυμάτων, άσκησε κριτικές και εναντίον της στάσης που τηρεί η Ευρώπη στο θέμα αυτό.

« Καμία χώρα δεν μπορεί να αφεθεί μόνη της έναντι μιας τόσο μεγάλης ευθύνης. Δεν θα αποτραπούν η τρομοκρατία και η παράνομη μετανάστευση προς Ευρώπη, εφόσον δεν επιλυθεί το Συριακό» τόνισε ο κος Μπόζκιρ, ο οποίος έδωσε την πληροφορία ότι οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν 146 χιλιάδες παράνομους μετανάστες και 4 χιλιάδες 500 διακινητές.

TRT  4/3/2016

Σχ : Θα μπορούσε ο υπουργός να πει πως η Τουρκία θα δέχεται πίσω μόνο τους Ιάπωνες και Κορεάτες πρόσφυγες… Τι να συζητήσει κάποιος  με αυτό το άθλιο τουρκικό καθεστώς ;… 

Previous Article

ΤΡΟΜΕΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΚΚ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Next Article

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *