Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΑΡΜΕΝΙΣΣΑ

No Comments Share:
Ρατσιστική επίθεση σε Αρμένισσα

Η αρμενικής καταγωγής Μ. γρονθοκοπήθηκε από ταξιτζή που της είπε πως ¨η προφορά σου είναι λάθος¨.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Στην αρμενικής καταγωγής Μ. που ανέβηκε στο ταξί μπροστά στο νεκροταφείο Ζιντζιρλίκουγιού, ο ταξιτζής πρώτα την ρώτησε ¨Η προφορά σου είναι λάθος, Αρμένισα είσαι ή Εβραία ;¨, ενώ αργότερα της είπε πως ¨είσαι άπιστη¨ και την χτύπησε με γροθιά. Η γυναίκα με σκασμένο το φρύδι πήγε στο Α.Τ. για καταγγελία αλλά όταν έμαθε πως ο ταξιτζής είναι σεσημασμένος μετάνοιωσε. Αλλά η αστυνομία και η δικηγόρος Κεζμπάν Χατεμί έπεισαν την Μ. να υποβάλλει μήνυση.

 

Ο ταξιτζής αναζητείται

Το ταξίδι της Αρμένισσας Μ. που ανέβηκε στο ταξί στις 5Οκτωβρίου για να πάει στο σπίτι της μετατράπηκε σε εφιάλτη. Όταν ο ταξιτζής την ρώτησε λέγοντας ¨Η προφορά σου είναι λάθος, εβραία είσαι ή Αρμένισσα ;¨. και εκείνη απάντησε ¨Είμαι Αρμένισσα¨ αυτός της είπε ¨Τι λέει το ιερό σας βιβλίο, ποιοι είστε, τι δουλειά έχετε εδώ ;¨.

Εμποδίστηκε και να κατέβει από το ταξί. Όταν της είπε ¨Είσαι άπιστη και θα καείς στην κόλαση¨ και αυτή του απάντησε πως ¨Δεν μπορείς να με λες άπιστη¨, αυτός την γρονθοκόπησε και την παράτησε στην λεωφόρο. Η Μ. με σκασμένο το φρύδι δέχτηκε την βοήθεια ενός δικηγόρου που περνούσε από εκεί. Ο δικηγόρος σημείωσε το νούμερο του ταξί και μετέφερε την Μ. στο αστυνομικό τμήμα.

Από τον φόβο της μετάνιωσε

Εκεί μετά την πρώτη της κατάθεση, κλήθηκε ξανά στην αστυνομία Λεβέντ όπου όταν έμαθε πως ο ταξιτζής έχει παρελθόν σε αδικήματα κλοπής και παρενόχλησης, φοβήθηκε. Λίγο αργότερα επενέβη η δικηγόρος Κεζμπάν Χατεμί. Η Χατεμί που είχε αναλάβει την υπόθεση περιέγραψε πως η Μ,. της είπε ¨Ανακάλεσε, δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο¨.

……………….

Εφ. Ραντικάλ 12-10-2011

Previous Article

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΡΙΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

¨ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΒΙΖΑ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *