Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αυτοκτονία αρχαιολόγου και αρχαία εξαφανισμένα…

0 σχόλια Share:

Η Μερβέ Κατσμίς- αρχαιολόγος στο μουσείο Μωσαϊκών στο Ζεύγμα, στις πρώτες μέρες του 2020, πήγε στην πατρίδα της το Ντιγιαρμπακιρ με άδεια. Αυτοκτόνησε στις 13/1, πηδώντας από το παράθυρο στο σπίτι του αδελφού της.
Στην επιστολή που άφησε πίσω της η νέα αρχαιολόγος, περιέγραφε πώς “υπέστη εκφοβισμό επειδή θέλησε να καταγράψει κάποια μνημεία δεν είχαν καταγραφεί ή δεν υπήρχαν καθόλου”. Η εισαγγελία άρχισε δικαστική έρευνα σχετικά με την αυτοκτονία, ενώ ΕΔΕ σε σχέση με τους ισχυρισμούς της, ξεκίνησε και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Στα πλαίσια της έρευνας οι επιθεωρητές που στάλθηκαν από το υπουργείο σε πρώτο στάδιο απομάκρυναν από τη θέση τους τον διευθυντή του μουσείου Ε.Ο. και δύο ακόμη ειδικούς.
Οι επιθεωρητές επίσης μέτρησαν 1-1 τα αρχαία για τα οποία είχε αναφέρει η αρχαιολόγος πως είχε υποστεί εκφοβισμό. Στο τέλος της έρευνας τους οι επιθεωρητές αποκάλυψαν πως αυτά που ήθελε να καταχωρήσει η αρχαιολόγος που αυτοκτόνησε, ήταν συνολικά 8.729, εκ των οποίων τα 2.433 δεν ήταν καταγεγραμμένα.
Επίσης στο τέλος της καταμέτρησης εντοπίστηκε πως 10 από τα αρχαία που είχαν καταχωρηθεί, δεν υπήρχαν.


………
………

BBC τουρκικά 17/8/2020

Σχ. :Εννοείται πως πρόκειται για μνημεία αρχαίων Τούρκων !!!

Previous Article

Παρέλαση ευζώνων – βίντεο !

Next Article

Αμέτ Μεσούτ : ¨Υπερήφανος για το ελληνικό εθνόσημο¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *