Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΡΟΜΟΣ 2000 ΕΤΩΝ

2 Comments Share:

Εφ. Γενί Σαφάκ 30-9-2011

Βρήκαν δρόμο 2 χιλιάδων ετών

 Δρόμος μήκους 35 χιλιομέτρων και ηλικίας 2000 ετών βρέθηκε στο Τσανάκκαλε ανάμεσα στην Αλεξάνδρεια της Τροίας και την ιερή περιοχή του Σμίνθειου.

ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ

Κατά τις ανασκαφές που γίνονται στο ιερό του Σμίνθειου Απόλλωνα στην περιοχή του Γκιούλπιναρ-Τσανάκκαλε αποκαλύφθηκε ¨δρόμος 2000 ετών¨.

Ο καθηγητής Νταβούτ Καπλάν του Πανεπιστημίου 19ης Μαΐου που είναι επικεφαλής των ανασκαφών είπε πως το εύρημα δεν τους εξέπληξε, και δήλωσε : ¨Εάν δουλεύαμε με περιορισμένα μέσα θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μόνο 5-10 μέτρα από τον δρόμο. Έτσι όμως πριν τελειώσουν οι ανασκαφές αποκαλύψαμε 45 μέτρα από τον δρόμο. Επιθυμούμε να τον ανοίξουμε ολόκληρο¨. Ο Καπλάν ανέφερε πως ο δρόμος έχει την κατεύθυνση από Σμίνθειον προς Αλεξάνδρεια Τροίας και έδωσε τις εξής πληροφορίες : ¨ Ανάμεσα στο μεγάλο διοικητικό κέντρο που ήταν η Αλεξάνδρεια της Τροίας και το θρησκευτικό κέντρο του Σμίνθειου υπάρχει ένας ιερός δρόμος μήκους περίπου 35 χιλιομέτρων. Ο δρόμος αυτός που εξασφάλιζε την επικοινωνία ανάμεσα στα δυο κέντρα, κατά τις εκδηλώσεις χρησιμοποιούνταν για τις πομπές. Ο δρόμος στην εποχή του είχε μεγάλη σημασία και για λειτουργικούς και για θρησκευτικούς λόγους¨.

 

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΕΚΕ

Next Article

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *