Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝAΙ ΤΖΑΜΙ-ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΣΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ¨…

No Comments Share:

Εντελώς παράνομο το να είναι μουσείο η Αγία Σοφία!

Ο Γιουσούφ Χαλάτσογλου ανακοίνωσε πως δεν έχει δημοσιευτεί στην  εφημερίδα της κυβερνήσεως κάποιο διάταγμα για την μετατροπή του τζαμιού Αγία Σοφία σε μουσείο, ούτε υπέγραψε ποτέ μια τέτοια απόφαση ο Μουσταφά Κεμάλ.

Ο Γιουσούφ Χαλάτσογλου είναι ένα από τα ονόματα που έχουν ερευνήσει επί χρόνια την Αγία Σοφία, για την οποία ο ΠτΔ Ερντογάν έδωσε το καλό νέο πως μετεκλογικά θα της αποδοθεί και πάλι το στάτους του τζαμιού.

Δεν υπάρχει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως
Ο βουλευτής της 26ης περιόδου και πρώην πρόεδρο του Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας Χαλάτσογλου, είπε πως το 2015 υπέβαλλε πρόταση νόμου στην βουλή προτείνοντας να ανοίξει για λατρεία η Αγία Σοφία  και συνέχισε λέγοντας στην εφημερίδα μας τα εξής: ¨Ούτω ή άλλως η Αγία Σοφία είναι τζαμί, αλλά δεν γίνεται προσευχή. Γίνεται λόγος για διάταγμα για να γίνει μουσείο, διάταγμα που χρεώνεται στον Ατατούρκ. Και όμως, σύμφωνα με την έρευνα μου, ποτέ δεν δημοσιεύτηκε ένα τέτοιο διάταγμα. Δεν υπάρχει στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Σύμφωνα με το σύνταγμα του 1924 πριν δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, υπογράφεται από το υπουργικό συμβούλιο και μετά από την υπογραφή από τον ΠτΔ δημοσιεύεται στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Ακολούθως τίθεται σε εφαρμογή. Αλλά ποτέ δεν υπογράφηκε από τον Ατατούρκ.

Ο Χαλάτσογλου λέει πως υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας που αναφέρει πως ο Ατατούρκ δεν υπέγραψε την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου και συνεχίζει λέγοντας : ¨Ο Σουκρού Καγιά που τότε ήταν στην εσωτερική υπηρεσία, όταν πήγε την απόφαση στον Ατατούρκ, λέει πως αυτός τότε είπε ¨Μα γίνεται τέτοια ανοησία;¨ και το έστειλε πίσω. Επίσης βλέποντας το διάταγμα για υπογραφή υπάρχει ένα ¨Α¨. Πραγματικά η υπογραφή του Ατατούρκ αρχίζει με ένα μικρό ¨α¨.

……Καθώς το διάταγμα δεν δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η χρήση του ως μουσείο δεν είναι νόμιμη.

………….

Πίσω από την εχθρότητα της Δύσης κατά των Τούρκων, υπάρχει η καταστροφή της ανατολικής χριστιανοσύνης και η άλωση της Πόλης. Εμείς όμως πότε επί Σελτσούκων και Οθωμανών γκρεμίσαμε κάποιο βυζαντινό μνημείο;  Τίποτε απολύτως δεν καταστρέψαμε. Άλλο το κάναμε τζαμί και άλλο μουσείο. Εκείνοι όμως άλλα τα έκαναν καφενεία και  άλλα καταστράφηκαν. Επί της περιόδου διακυβέρνησης του ΑΚΡ κατασκευάστηκαν περισσότερες από 60 εκκλησίες στην Τουρκία και άνοιξαν για προσευχή. Κατά παράβαση της συνθήκης της Λωωζάννης διορίστηκε μητροπολίτης στην Προύσα, την Κιουτάχεια και την Σμύρνη. Έναντι αυτού, η δύση πάντοτε μας συμπεριφερόταν αρνητικά. τουρίστες μπορούν και πηγαίνουν άνετα στο τζαμί Σουλταναχμέτ, έτσι και στην  Αγία Σοφία. Κάποιοι λένε πως αν η Αγία σοφία γίνει τζαμί θα υποστούν ζημιά τα μωσαϊκά στην είσοδο. Αυτό δεν ισχύει. Εν ανάγκη μπορούν να σκεπαστούν με κουρτίνα. Θα σκεπάζονται στο ναμάζι και θα ανοίγουν μετά.

………………..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/ayasofyanin-muze-olmasi-tamamen-kanunsuz-682275.html

29/3/2018

Σχ: Σε αυτή την τόσο ενδεικτική για το ήθος των Τούρκων ιθυνόντων ιστορία, δεν ακούσαμε ακόμη ΜΙΑ πειστική δικαιολογία στο ΓΙΑΤΙ  να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία. Εντάξει φυσικά και μπορούν να το κάνουν αφού κατέχουν την Πόλη, αλλά γιατί να το κάνουν ;  Μήπως δεν έχει τζαμιά η Πόλη ;

Όσο για τον Χαλάτσογλου που λέει τις ανοησίες του, αρκεί να πούμε πως ήταν βουλευτής με το φασιστικό ΜΗΡ. Οπότε καταλαβαίνεται πόσα γροικάει  από ιστορία…

Όσο για την μοίρα που επιφύλαξαν οι Σελτσούκοι, οι Οθωμανοί αλλά και σήμερα οι Τούρκοι, την βλέπουμε σήμερα στα κατεχόμενα στην Κύπρο…  Με μια αναζήτηση στο google βλέπει κανείς αυτ΄λες τις εικόνες από τα κατεχόμενα…

 

Previous Article

ΒΙΝΤΕΟ-Ο ΚΑΒΓΑΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΛΑ…

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ : ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΞΟΥΣΙΩΝ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *