Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

No Comments Share:

¨Θα καβγαδίσουμε με τους Ιταλούς για τα οστά του Αγίου Νικολάου¨

 Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτογρούλ Γκιουνάι μιλώντας στην Ιταλία με Ιταλούς δημοσιογράφους δήλωσε ¨Θα μαλώσουμε μαζί σας για τα οστά του Αγίου Νικολάου.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτογρούλ Γκιουνάι ευρισκόμενος στην 14η έκθεση Τουρισμού Αρχαιολογίας Μεσογείου του Παέστουμ (Ποσειδωνία) απάντησε σε ερωτήσεις Ιταλών δημοσιογράφων. Ο υπουργός Γκιουνάι αναφερόμενος στα μνημεία που απήχθησαν από την Τουρκία, όταν ρωτήθηκε ¨Σήμερα τι θα θέλατε να είχε γυρίσει πίσω ;¨ είπε πως ¨Από ένας τάφος από την Αγία Σοφία αφαιρέθηκαν πλακάκια της Νίκαιας. Αμέσως, αν είναι δυνατόν και σήμερα θέλω να επιστραφούνε¨. Περιέγραψε πως οι αρμόδιοι του υπουργείου αγωνίζονται για αυτό το θέμα 5 χρόνια.

 

¨ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ¨

Ο υπουργός Γκιουνάι ανέφερε ότι υπάρχει με την Ιταλία ένας νομικός αγώνας σχετικά με μια επιγραφή από την Λυκία, και είπε πως ¨Περιλαμβάνονται σε μια ιδιωτική συλλογή. Καθώς όμως συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία δεν θέλω να δώσω περισσότερες πληροφορίες¨. Ο Ερτογρούλ Γκιουνάι τόνισε πως υπάρχουν μνημεία σε Γαλλία, Αμερική και Αγγλία που παρακολουθούνται και γελώντας είπε ¨Σύντομα θα έχουμε μεγάλους καβγάδες μαζί με εσάς τους Ιταλούς¨ και δίνοντας το σήμα για κατάθεση νομικών ισχυρισμών σχετικά με τα οστά του Αγίου Νικολάου που απήχθησαν στο Μπάρι της Ιταλίας είπε : ¨ Τα οστά του Αγίου Νικολάου που γεννήθηκε στα Πάταρα και έζησε στα Μύρα αρπάχτηκαν από κουρσάρους και μεταφέρθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας. Αυτό αναφέρεται στην ιστορία. Αυτή τη στιγμή στα Μύρα υπάρχει η εκκλησία και το σπίτι του που το επισκέπτονται χιλιάδες άτομα αλλά τα οστά του είναι στο Μπάρι. Ακόμη δεν προβήκαμε σε κάποια νομική πράξη. Εγώ επιθυμώ τα μνημεία να παρατίθενται εκεί όπου ανήκουν. Διότι πιστεύω ότι και αυτά έχουν ψυχή¨.

 

……………………………………

Εφ. Ραντικάλ 18-11-2011


 

Previous Article

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Next Article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *