Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΛΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

0 σχόλια Share:

Επισκευάστηκε στην Ίμβρο το κωδωνοστάσιο της ιστορικής εκκλησίας

Στην Ίμβρο του νομού Τσανάκαλε επισκευάστηκε το 28 μετρων ύψος κωδωνοστάσιο της ιστορικής ελληνικής εκκλησίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που με τον καιρό αλλά και λόγω σεισμού είχε υποστεί ζημιές.
Το 28 μέτρων καμπαναριό χτίστηκε στο πρόσθιο μέρος της εκκλησίας (η οποία κατασκευάστηκε το 1895) το 1899 και μετά από επισκευή που διήρκεσε δύο έτη και στοίχισε ένα εκατομμύριο λίρες, λειτούργησε και πάλι.

Ο έπαρχος Ιμβρου Ιμπραήμ Γκιουλτεκιν, σε δήλωση που έκανε προς τον ανταποκριτή του πρακτορείου Αnadolu, ανέφερε ότι οι εργασίες έγιναν από το επαρχείο Ίμβρου, από την Διεύθυνση Μνημείων Κωνσταντινούπολης και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Βακουφίων Μπαλικεσίρ.

Ο Γκιουλτεκιν ανέφερε πως το κόστος της επισκευής καλύφθηκε από το επαρχείο Iμβρου και πρόσθεσε τα εξής :
” Η εκκλησία που ανήκει στους ελληνορθόδοξους πολίτες μας που εγκαταστάθηκαν στο νησί μετά από την κατάκτηση της Ανατολίας από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημάδια του πολυπολιτισμού στην Ίμβρο. Ίσως και εμείς για αυτό το λόγο ακολουθήσαμε με ευαισθησία αυτήν την διαδικασία επισκευής αυτού του συμβόλου του πολυπολιτισμού. Για αυτό το λόγο και στο παρελθόν αυτό το σύμβολο του πολυπολιτισμού, το καμπαναριό επισκευάστηκε με ειδική εντολή του κυρίου ΠτΔ μας, από την εποχή που ήταν πρωθυπουργός. Όταν αργότερα χρειάστηκε ξανά μία επισκευή το επισκευασαμε”.

Σε δήλωσή τους η Ενωση Ιμβρίων που ζουν στην Ελλάδα, ο σύλλογος Ιμβρίων Αθηνών και ο σύλλογος Τενεδιων “Το Κοινό της Τενέδου”, ευχαριστούν όλους όσους μόχθησαν για αυτήν την επισκευή.

https://www.trthaber.com/haber/kultur-sanat/bozcaadadaki-tarihi-kilisenin-can-kulesi-restore-edildi-482907.html

8/5/2020

Previous Article

Το Βέλγιο θα δεχθεί 18 (….) ανήλικους μετανάστες από Ελλάδα

Next Article

Τούρκος υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας: ¨Κάποια συστήματα των S-400 έχουν ενεργοποιηθεί¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *