Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ελλάδα: ¨Καλούμε την Τουρκία να επιστρέψει στον 21ο αιώνα¨ !

No Comments Share:

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση της Τουρκίας για μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος
Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020
Η σημερινή απόφαση των τουρκικών αρχών περί μετατροπής της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος,  συνιστά μια ακόμη πρόκληση εις βάρος των απανταχού θρησκευόμενων ανθρώπων και της διεθνούς κοινότητας που σέβεται τα μνημεία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ύστερα από την Αγία Σοφία και παρά τις διεθνείς αντιδράσεις που προκάλεσε, προσβάλλεται βάναυσα ο χαρακτήρας ενός ακόμη μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO που ευρίσκεται στην επικράτεια της Τουρκίας. Παρά τις κατά καιρούς διακηρύξεις της περί σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και του πολυθρησκευτικού χαρακτήρα της κοινωνίας της, η Τουρκία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της έναντι των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκονται στο έδαφός της.

Η σημερινή απόφαση των τουρκικών Αρχών εκθέτει εκ νέου την Τουρκία στη διεθνή κοινότητα.

Είναι απολύτως καταδικαστέα.

Καλούμε την χώρα αυτή να συμβαδίσει με το διεθνές γίγνεσθαι στο πεδίο της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Την καλούμε να επιστρέψει στον 21ο αιώνα, του αμοιβαίου σεβασμού, του διαλόγου και της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών.

Ιστοσελίδα του υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας

Mfa.gr

 

Previous Article

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε γιγάντιο κοίτασμα φυσικού αερίου

Next Article

Πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών των ΤΕΔ: ¨Σε περίπτωση σύρραξης πως θα εφοδιάσει η Ελλάδα τα νησιά Καστελόριζο και Μυτιλήνη ;¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *