Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΣΙΡΙΑΛ

No Comments Share:

Ιστορικό ελληνικό σπίτι κάηκε για το σίριαλ του Κιρμιζιγκιούλ

ΝΕΒΣΕΧΙΡ (ΝΕΑΠΟΛΗ) – Κατά την διάρκεια γυρισμάτων στην Καππαδοκία για το σίριαλ ¨Η ζωή συνεχίζεται¨ που ανακοινώθηκε πως θα έρθει στις οθόνες τις επόμενες μέρες, κάηκε ένα ιστορικό ελληνικό σπίτι στην κωμόπολη Μουσταφάπασά της περιοχής Ουργούπ για τις ανάγκες του σεναρίου.

Στο σίριαλ ¨Η ζωή συνεχίζεται¨ όπου τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Φικρέτ Κουσκάν, Μελτέμ Μίρογλου, Αρίφ Ερκίν, Ρανά Τζαμπάρ, Σενάι Γκιουρλέρ, Ροζέτ Χουμπέ, Σερκάν Σενάλπ, Αλή Μπαρκίν, Ονούρ Τουνά, Σερά Τοκντεμίρ, Νεσλιχάν Αταγκιούλ και Τσαγλά Σιμ, φέρεται να κάηκε ένα ιστορικό ελληνικό σπίτι για τις ανάγκες του σεναρίου. Το κάψιμο αυτό από τον διάσημο καλλιτέχνη Μαχσούν Κιρμιζιγκιούλ έστω και αν έγινε για τις ανάγκες του σεναρίου του πρώτου του σίριαλ, προκάλεσε ντόρο στην Καππαδοκία.

Ο Μουσταφά Καγιά-ιστορικός ερευνητής του ιδρύματος ÇEKÜL του Ούργουπ ανέφερε πως δεν είναι κατανοητό για χάρη της τηλεθέασης να τηρούμε στάση ενάντια στις ιστορικές αξίες και είπε : ¨Βλέπουμε τις ιστορικές μας αξίες που χρησιμοποιούνται για αιώνες να γίνεται προσπάθεια να εξαφανιστούνε από καλλιτέχνες από τους οποίους περιμένουμε να παίξουν ενεργό ρόλο στην διαφύλαξη τους. Στο παρελθόν χάριν ενός σίριαλ της ιδιωτικής τηλεόρασης που γυριζόταν στο χωριό Τζεμίλ του Ούργουπ, είχαν κάψει πολλά λάστιχα μέσα σε μια εκκλησία. Κανείς δεν πρέπει να επιτρέπει χάριν οποιονδήποτε προσδοκιών τηλεθέασης να θυσιάζονται κτίρια που αντανακλούνε το ιστορικό μας παρελθόν.¨ Από την άλλη έγινε γνωστό πως επιτροπή του Συμβουλίου Διαφύλαξης Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς Καππαδοκίας άρχισε έρευνες για το κάψιμο ενός ιστορικού σπιτιού για τις ανάγκες του σίριαλ ¨Μέγεθος¨.

Εφ. Νέτγκαζέτε 2-11-2011

Σχόλιο : Ας  τρέξουν τα κανάλια μας να το αγοράσουν κι αυτό το σίριαλ…

 

Previous Article

¨ΕΒΑΖΕ ΡΟΥΖ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΕΣ¨

Next Article

¨100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1912 ΛΕΜΕ ΞΑΝΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΕΛΗ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *