Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

No Comments Share:

Επισκευάζονται τα παλιά ελληνικά σπίτια στον Μπουτζά της Σμύρνης

Στην περιοχή Μπουτζάς της Σμύρνης, τα ελληνικά σπίτια επισκευάζονται και μετατρέπονται σε καφέ. Έτσι αυτοί που έρχονται με τον αέρα της αυλής αισθάνονται την νοσταλγία.

Σπίτια που παραμένουν όρθια εδώ και πάνω από 100 χρόνια, καθώς δεν αντέχουν σε σεισμό τα ανοίγουν από το πάνω τμήμα δημιουργώντας έτσι έναν αέρα νοσταλγίας για αυτούς που έρχονται. Ο Ισμαήλ Χακάν Καρσιγιακαλί που είναι ιδιοκτήτης παλιού ελληνικού σπιτιού αντί να το νοικιάσει το μετέτρεψε σε καφέ, τραβώντας έτσι με το σπίτι μου μοσχοβολά ιστορία, το ενδιαφέρον νέων και μεσηλίκων.

Στην καφετέρια ¨Παλιό Σπίτι¨ που έχει ντεκόρ με πίνακες της παλιάς Σμύρνης, τρεις φορές την εβδομάδα έχει ζωντανή μουσική, ενώ ο καθένας που θέλει να περάσει μια νοσταλγική βραδιά με τους φίλους του, μπορεί να πάρει την κιθάρα του εκεί και να παίξει. Ο Καρσιγιακαλί αναφέρει πως κάθε δωμάτιο του καφέ είναι σχεδιασμένο ώστε να θυμίζει τα πέτρινα σπίτια και λέει πως ¨ Επρόκειτο για καλοκαιρινά σπίτια των ανθρώπων, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα σαν να είναι απέναντι η θάλασσα. Και πιστεύω πως το πετύχαμε. Αυτοί που έρχονται θυμούνται τους παλιούς καιρούς. Και φεύγουν από εδώ χαρούμενοι. Πρώτος εγώ το σκέφτηκα και το άνοιξα. Τώρα και άλλοι στα διπλανά κάνουν παρόμοιες αλλαγές¨.

…………….

Sondakika 1/6/2012

Σχόλιο : Βρήκαμε και σας δείχνουμε ένα βίντεο με φωτογραφίες εποχής από τον Μπουτζά της Σμύρνης. Ωραίο βίντεο με καλή μουσική.

Previous Article

ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΝΑΡΚΕΣ

Next Article

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *