Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΑΝΑΝ ΤΖΑΜΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΧΑΣΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ…

0 σχόλια Share:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

To AKP έκανε τζαμί το μουσείο και εξηγέρθησαν οι έμποροι

Το 2013 το κόμμα ΑΚΡ αποφάσισε και μετέτρεψε το μουσείο Αγία Σοφίας Τραπεζούντας ας σε τζαμί και σκέπασε τα μωσαϊκά. Όταν μετά από αυτή την κίνηση οι τουρίστες εγκατέλειψαν την περιοχή εξηγέρθησαν οι έμποροι.

Όταν στην Αγία Σοφία Τραπεζούντας, οι αγιογραφίες και τα μωσαϊκά καλύφθηκαν με μουσαμά και λειτούργησε σαν τζαμί, θύμωσαν οι έμποροι της περιοχής. Καθώς οι τουρίστες που ερχόταν στην περιοχή εκεί την εγκατέλειψαν, τώρα το ΑΚΡ ετοιμάζεται να κάνει ένα νέο βήμα.

Ο Αλή Αϊβάζογλου-Διευθυντής Τουρισμού Τραπεζούντας, δήλωσε πως εργάζονται για να αυξήσουν τον αριθμό των χώρων όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι τουρίστες και είπε: ¨ Το κτίριο της Αγίας Σοφίας όπως το βλέπετε θα αλλάξει. Θα απομακρυνθεί το ξύλινο τμήμα. Θα καλυφθεί εκεί πλήρως με τζάμια. Το ταβάνι θα απομακρυνθεί. Όλες εκείνες οι ζωγραφιές που βλέπαμε παλιότερα , θα γίνουν και πάλι ορατές. Το σημείο όπου τώρα γίνεται ναμάζι, θα πάει λίγο πιο μπροστά και θα υπάρχει η δυνατότητα να περιδιαβούν τον χώρο οι επισκέπτες.¨

Οι έμποροι γύρω από την Αγία Σοφία έχουν πρόβλημα. Οι έμποροι που έχουν τα μαγαζιά τους γύρω από το τζαμί Αγία Σοφία, έχουν πρόβλημα καθώς μειώθηκε πολύ ο αριθμός των τουριστών. Ο έμπορος Σονάτ Καϊνάρ λέει πως ¨Όταν η Αγία Σοφία ήταν τζαμί υπήρχαν πολλοί επισκέπτες. Και οι δουλειές μας πήγαιναν καλά. Μόλις εδώ έγινε τζαμί οι τουρίστες άρχισαν να μην έρχονται. Παλιά ερχόταν εδώ με λεωφορεία. Εάν εδώ γίνει πάλι μουσείο θα αυξηθεί και ο αριθμός των επισκεπτών.¨

Ο επί 31 έτη έμπορος Μουχάμετ Ντεμελί υποστήριξε πως όταν μετατράπηκε σε τζαμί η Αγία Σοφία δεν ζητήθηκε η άποψη κανενός. Ο Ντεμελί δήλωσε : ¨Ωραία έγινε; Αυτό πρέπει να συζητηθεί. Εγώ είμαι εδώ 31 χρόνια έμπορος. Εδώ ερχόταν τουλάχιστον 50 λεωφορεία την μέρα. Αυτοί όλοι ήταν ντόπιοι, μα και τι πείραζαν οι ξένοι; Με το που έγινε τζαμί οι ξένοι πλέον δεν έρχονται, αλλά υπάρχει ακόμη κάποιο ενδιαφέρον από τους ντόπιους. Αλλά χάσαμε πια τους ξένους τουρίστες¨ .

 http://haber.sol.org.tr/toplum/akp-muzeyi-cami-yapti-esnaf-isyan-etti-220741

13/12/2017

Previous Article

Η ΣΕΛΦΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ

Next Article

ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΠΑΙΔΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΝΑΜΑΖΙ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *