Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

No Comments Share:

Δεξίωση 29ης Οκτωβρίου στην Αθήνα

29 1

Στην δεξίωση που οργανώθηκε στην Αθήνα για την Γιορτή Δημοκρατίας της 29ης Οκτωβρίου, παραβρέθηκαν ντόπιοι και ξένοι διπλωμάτες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, Ρωμιοί με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη και πολλοί άλλοι καλεσμένοι.

29 2

Η 90η επέτειος από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας γιορτά στηκε στην Αθήνα με δεξίωση που παρατέθηκε στο ιστορικό ξενδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Στην βραδιά υπήρχε μεγάλη συμμετοχή, ενώ από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης παραβρέθηκε ο υπουργός Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ναυτιλίας, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, άλλοι πολιτικοί, διπλωμάτες, επιχειρηματίες και γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού κόσμου. Στον εορτασμό μετείχαν και οι βουλευτές της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Αχμέτ Χατζηοσμάν.

29 3

Οικοδεσπότης ήταν ο πρέσβης Κερίμ Ουράς, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τουρκικά φαγητά και γλυκά. Ο πρέσβης Ουράς ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τους καλεσμένους του, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπουργούς και άλλους καλεσμένους.

29 4

Στην ρεσεψιόν παρατίθεται  έκθεση εκκλησιών που επισκευάστηκαν ή επισκευάζονται τώρα στην Τουρκία.

Εφ. Μπιρλίκ 30/10/2013

Σχ : Ας βάλουμε λοιπόν και εμείς δύο φωτογραφίες από εκκλησίες που πρόσφατα τις μετέτρεψαν σε τζαμιά… Η πρώτη είναι η Αγία Σοφία Νίκαιας ( έγινε τζαμί Ορχάν) και η δεύτερη είναι η Αγία Σοφία Τραπεζούντας. 

ayasofya-eswteriki-photo

3B758D58C231E1B747627C0C0E09C875

 

Previous Article

ΜΩΣΑΪΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΜΑΣΙΑ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *