Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

No Comments Share:

Χρησιμοποίησαν το εζάν και την Αγία Σοφία

288089_cover_mainslider_big

Δημοσιεύτηκε το βίντεο που ετοίμασε το ΑΚΡ για την 562η χρονιά από την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης. Παλιότερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε διαφημιστικό του βίντεο είχε χρησιμοποιήσει το μνημείο πεσόντων του Τσανάκκαλε. Τώρα λοιπόν το ΑΚΡ χρησιμοποίησε ως εκλογικό υλικό το εζάν και την Αγία Σοφία.
Το σποτ έχει τραβηχτεί με ελικόπτερο και με ειδικά προσαρμοσμένη κάμερα, γίνεται αντιληπτό πως έχουν ξοδευτεί αρκετά χρήματα, προβάλει εικόνες από την Κωνσταντινούπολη και περιγράφει στον θεατή την πορεία της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης.


Στο βίντεο προβάλλονται συχνά η Αγία Σοφία και τζαμιά, ενώ στο τέλος του χρησιμοποιείται το εζάν που απευθύνεται στα θρησκευτικά αισθήματα. Ενώ εντύπωση προκαλεί πω στο τέλος του βίντεο μετά από το εζάν και τα τζαμιά υπάρχει η ομιλία του Νταβούτογλου και το σήμα του ΑΚΡ.

Σε δήλωση που έκανε στην Σελίν Ονγκούν της εφημερίδας Μπουγκιούν, ο ιστορικός Ιλμπέρ Ορταϊλί, αναφέρθηκε στο θέμα της Αγίας Σοφίας.

Στην ερώτηση της Σελίν Ονγκούν ¨Μιλώντας για την άλωση, σχεδόν κάθε χρόνο τίθεται το θέμα της Αγίας Σοφίας. Πως σχολιάζετε την συζήτηση περί τζαμί και μουσείου ;¨, ο  Ορταϊλί απάντησε λέγοντας πως ¨ Φαίνεται δεν υπάρχουν άλλα θέματα προς συζήτηση. Για την Αγία Σοφία έχει ψηφιστεί νόμος και το στάτους της είναι σαφές. Θεωρούν ως μεγάλο πρόβλημα το να το ψάξουν αυτό. Το τι προβλήματα θα προκαλούσε μια τέτοια αλλαγή, δεν το ξέρουν ούτε οι ίδιοι. Κοιτάξτε εγώ δεν είμαι της άποψης πως η μετατροπή το 1934 σε μουσείο ήταν κάτι που έγινε με μεγάλη χαρά και με καθολική συμφωνία¨.

Εφ. Τζουμχουριέτ 30/5/2015

Previous Article

ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΤΕΞ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Next Article

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *