Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σήμερα η απόφαση για την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης

No Comments Share:

…………..

Για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να αποφανθεί, σήμερα (02/07), το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας, που θα κρίνει αν το μνημείο θα μετατραπεί από μουσείο σε τέμενος.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας πρόκειται, σήμερα (02/07), να αποφασίσει για το αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τέμενος ή αν θα παραμείνει μουσείο.

Ειδικότερα, ο σύλλογος «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» κατέθεσε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.

Για το αίτημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Yeni Şafak», αναμένεται να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας και εάν η προσφυγή γίνει δεκτή, τότε θα αρχίσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί καθώς ακυρώνει το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.

Επισημαίνεται ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Τουρκίας θα ληφθεί μεν, ενδέχεται να μη δημοσιευθεί δε.

​Ερντογάν: «Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για την Αγία Σοφία»
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Τουρκίας (TRT) που μεταδόθηκε στις 8 Ιουνίου, υποστήριξε πως «οι ιδιοκτήτες της Αγίας Σοφίας είναι ξεκάθαροι».

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν τόνισε:

«Οι ιδιοκτήτες της (σ.σ. Αγίας Σοφίας) είναι ξεκάθαροι. Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για το αν θα την κάνουμε τζαμί. Ο κ. Μπαχτσελί έκανε σχετική ανακοίνωση σήμερα. […] Περιμένουμε την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου και τα βήματα που θα ληφθούν από εκεί και πέρα, θα αποφασιστούν ανάλογα».

……………

Sputnik 2/7/2020

Previous Article

Τι περιέχεται στην νέα ρύθμιση του κόμματος ΑΚΡ σχετικά με τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

Next Article

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ & ΠΟΡΝΕΙΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *