Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. : ¨Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ¨…

0 σχόλια Share:

Αντίδραση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις της Ελλάδας περί Αγίας Σοφίας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ακσοι, δήλωσε πως “Η Αγία Σοφία θα παραμείνει ως μία σημαντική αξία της Τουρκίας και της ανθρωπότητας και θα συνεχίσει να προστατεύεται. Καλούμε την Ελλάδα να απαλλαχθεί από τα ιστορικά της κόμπλεξ”.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμι Ακσοι, αναφορικά με τη δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, αντέδρασε λέγοντας πως “Η Τουρκία δεν ενήργησε κατά παράβαση ούτε της παγκόσμιας μνημειακής φύσης της Αγίας Σοφίας, ούτε κατά παράβαση της σύμβασης της UNESCO σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς”.
Ο Ακσοι απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με το θέμα, τόνισε πως η Ελλάδα κάθε φορά μετά από ανάγνωση Κορανίου στην Αγία Σοφία συνεχίζει να κάνει μάταιες και χωρίς κανένα αποτέλεσμα δηλώσεις.

Ο Ακσοι χρησιμοποίησε τη φράση “Σε μία εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, το γεγονός πως η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσα της, ενοχλήθηκε από την ανάγνωση Κορανίου στην Αγία Σοφία, είναι ενδεικτικό της ψυχολογίας της”. Ο Ακσοι ανέφερε πως είναι πρόσφατες στη μνήμη, οι προσπάθειες κάποιων κύκλων πού με πρόφαση τον κορονοϊό, προσπάθησαν  να φιμώσουν το εζαν που επί αιώνες διαβάζεται στην Δυτική Θράκη.
…….

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/disisleri-bakanligi-sozcusu-aksoydan-yunanistanin-ayasofya-aciklamasina-tepki/1858788

30/5/2020

Previous Article

Πακιστανός αυνανιζόταν μπροστά σε παιδιά, τον συνέλαβαν και 13 μηνες φυλ. με ΑΝΑΣΤΟΛΗ….

Next Article

Το πειραματικό διαστημόπλοιο του Έλον Μάσκ εξερράγη ! — Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *