Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Ταγίπ: ¨Με κουρτίνες θα σκεπάζεται το ψηφιδωτό της Παναγίας¨

No Comments Share:

…………

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο κάλυψης των χριστιανών ψηφιδωτών της Αγίας Σοφίας προχώρησε ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν.Σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο NTV και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, είπε ότι θα χρησιμοποιούνται κουρτίνες για την κάλυψή τους κατά τη διάρκεια της προσευχής.

Οι αρχές της γείτονος είχαν ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα πως κατά την πρώτη προσευχή της Παρασκευής τα ψηφιδωτά θα καλύπτονταν είτε με κουρτίνες, είτε θα χρησιμοποιούνταν λέιζερ.  Τα ψηφιδωτά της Παναγίας και του Αρχάγγελου Γαβριήλ που βρίσκονται στην κατεύθυνση της Κάαμπα, την κατεύθυνση δηλαδή που βλέπει στην Μέκκα και στην οποία προσεύχονται οι μουσουλμάνοι, θα καλυφθούν από κουρτίνες.

Τα άλλα ψηφιδωτά, του Ιησού και άλλων χριστιανικών μορφών -όπως σημείωσε στην ίδια συνέντευξη- δεν αποτελούν εμπόδιο για τις μουσουλμανικές προσευχές καθώς δεν βρίσκονται σε αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε εάν θα είναι ακάλυπτες πάντοτε ή αν θα υπάρξουν παρεμβάσεις και σε αυτές.

………….

Sputnik  20/7/2020

Previous Article

Εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας: “Δεν αναγνωρίζουμε ως χώρα την Κύπρο-Συνεχιζονται οι συνομιλίες με την Ελλάδα”…

Next Article

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *