Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Θρησκευτικοί ηγέτες του Ισλάμ λέει, που συγχαίρουν τον Ταγίπ για την Αγία Σοφία…

No Comments Share:

Μηνύματα για την Αγία Σοφία προς τον Αλή Ερμπας από τον ισλαμικό κόσμο

Θρησκευτικοί ηγέτες του ισλαμικού κόσμου, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την μετά από 86 χρόνια επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζάμι, στέλνουν επιστολές στον Πρόεδρο της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων καθηγητή Αλή Ερμπάς.
……
Οι θρησκευτικοί ηγέτες του ισλαμικού κόσμου με επιστολές εκφράζουν τη χαρά τους προς τον Ερμπάς και μεταφέρουν τις ευχαριστίες τους προς τον ΠτΔ Ερντογάν.
Ο Αλλάχσουκούρ Πασαζάντε – διοικητικός πρόεδρος μουσουλμάνων Καυκάσου τηλεφώνησε στον υπουργό Ερμπάς  εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το άνοιγμα για λατρεία του τζαμιού Αγίας Σοφίας και μετέφερε τα συγχαρητήρια του.

Ο Ρατέπ Ζνεγίντ – πρόεδρος της Αυστραλιανής Ομοσπονδίας Ισλαμικού Συμβουλίου σε επιστολή που έστειλε προς τη Διεύθυνση Θρησκευμάτων εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς τον πρόεδρο Ερντογάν για το εκ νέου άνοιγμα για λατρεία της Αγίας Σοφίας και αναφέρει τη στήριξή του προς αυτή την απόφαση.
Ο Χαφουζ Σακίρ Εφέντι σε επιστολή του εξ ονόματός της ισλαμικής ένωσης Βόρειας Μακεδονίας, εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση και αναφέρει πως “Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας στα πραγματικά καθήκοντα της ως τζαμιού και η παράδοση της στην Διεύθυνση Θρησκευμάτων χαροποίησε πολύ καταρχήν τους πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας, εμάς τους μουσουλμάνους της Μακεδονίας και όλους τους μουσουλμάνους. Επιθυμώ να αναφέρω πως η Τουρκική δημοκρατία υπό την ηγεσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει καταστεί ένα ανερχόμενο αστέρι και μία ελπίδα για όλους τους μουσουλμάνους και τους καταπιεσμένους ανά τον κόσμο”.

Ο μουφτής Λιθουανίας Αλεξάντρας Μπεγκάνσκας σε επιστολή που έστειλε εξ ονόματός του Συμβουλίου μουσουλμανικών Θρησκευτικών συλλόγων, υπενθυμίζει τη σημασία του τζαμιού της Αγίας Σοφίας για την ισλαμική κοινότητα και ότι ήταν ένα κτήριο που αφιερώθηκε σε όλη την ισλαμική κοινότητα από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον πορθητή. Αναφέρει Επίσης τα εξής : “αυτός ο ευλογημένος ναός στον οποίο είχε μπει αλυσίδα από το 1934 ήταν μία πληγή στο στήθος όλων των μουσουλμάνων. Το ότι δια μέσου του προέδρου της δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το τζάμι της Αγίας Σοφίας συνάντησε και πάλι την ελευθερία του και αποδόθηκε σύμφωνα με τη φύση του ως Ναός μουσουλμάνων έγινε αιτία Χαράς για όλους τους αδελφούς μας που έχουν την ισλαμική πίστη. Αιτία ξεχωριστής Χαράς και εμπιστοσύνης αποτέλεσε το ότι ευλογημένο αυτό τζαμί η διοίκηση του ευλογημένου αυτού τζαμιού αποδόθηκε στην διεύθυνση Θρησκευμάτων……”
…..

https://www.yeniakit.com.tr/haber/islam-dunyasindan-ali-erbasa-ayasofya-mesaji-1335326.html

18/7/2020

Σχ. : Η αλήθεια φυσικά, είναι πως αυτοί που στέλνουν επιστολές και συγχαρητήρια είναι αυτοί που ¨ταίζονται¨ άμεσα ή έμμεσα από την Τουρκία.

Οπότε τι να κάνουν ; 

Να μην γλείψουν το χέρι που τους ταίζει ;

Previous Article

Βίντεο-Υπουργός Αμύνης Ακάρ: ¨Η Γαλλία μας χρωστά μια συγγνώμη¨

Next Article

Που ήταν οι μουσουλμάνοι δημοτικοί σύμβουλοι Κομοτηνής στο ψήφισμα για την Αγία Σοφία ;

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *