Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Αγία Σοφία και ινδουιστικοί ναοί που κατελήφθησαν από ισλαμιστές

0 σχόλια Share:

Αγία Σοφία και ινδουιστικοί ναοί: θύματα του ισλαμικού ιμπεριαλισμού

Χθες, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Αγία Σοφία έχει μετατραπεί σε τζαμί. Ανακοινώθηκε μετά από δικαστική απόφαση που επέτρεψε τη μετατροπή του χώρου. Σε αυτήν την ανάρτηση θα δούμε μια σύγκριση της Αγίας Σοφίας και των ινδουιστικών ναών και του πώς συμπεριφέρονται οι Ισλαμιστές με την άνεση που έχουν να διεκδικούν χώρους.

Σύντομη ιστορία της Αγίας Σοφίας

Η εκκλησία της Αγίας Σοφίας {Εκκλησία της Αγίας Σοφίας}, χτίστηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό το 537 μ.Χ. Ένα μεγάλο επίτευγμα της μηχανικής εκείνη την εποχή, είναι η επιτομή της βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Κωνσταντινούπολη το 1453, μετατράπηκε σε τζαμί. Οι καμπάνες, ο βωμός, το τέμπλο και άλλα λείψανα καταστράφηκαν και τα ψηφιδωτά που απεικόνιζαν τον Ιησού, τη μητέρα του τη Μαρία, τους χριστιανούς αγίους και τους αγγέλους, τελικά καταστράφηκαν ή επιχρίστηκαν. Προσέθεσαν επίσης τους μιναρέδες για εζάν. Μετά την κατάκτηση της εξουσίας από τους κοσμικούς υπό τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά, μετατράπηκε σε μουσείο το 1935. Ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς χώρους της Τουρκίας. Χθες, μετατράπηκε ξανά σε τζαμί.

Επιχειρήματα των Ισλαμιστών

Παρά τις οργισμένες δηλώσεις των αρχών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας και της Ελλάδας και την αποδοκιμασία τους από την ΟΥΝΕΣΚΟ, οι ισλαμιστές ισχυρίστηκαν ότι έχουν δίκιο σε αυτό το βήμα. Τα επιχειρήματά τους είναι:

-Μετά το 1453, μέχρι περίπου 480 χρόνια, ο τόπος λειτούργησε ως τζαμί. Μόλις ένα μέρος είναι τζαμί, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε άλλο. Η μετατροπή του σε μουσείο ήταν λάθος και έχει διορθωθεί.

-Μετά την κατάκτηση, ο χώρος έγινε προσωπική ιδιοκτησία του Οθωμανού αυτοκράτορα. Μετά την επανάσταση του 20ού αιώνα, το έδωσε σε ένα ίδρυμα για να χρησιμοποιηθεί ως τζαμί. Έτσι, νομικά, ο ισχυρισμός των Μουσουλμάνων είναι ισχυρός.

-Η Τουρκία είναι κυρίαρχο έθνος και μετατρέποντας τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, ασκεί το κυριαρχικό της δικαίωμα.

-Ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι και υπάρχει αμελητέος αριθμός χριστιανών. Έτσι το τζαμί θα εξυπηρετούσε τον σκοπό της πλειοψηφίας, ενώ μια εκκλησία δεν έχει καμία χρησιμότητα σε κανέναν χριστιανό.

Αγία Σοφία και ινδουιστικοί ναοί

Η Αγία Σοφία δεν είναι το μοναδικό θύμα του ισλαμικού ιμπεριαλισμού. Χιλιάδες ινδουιστικοί ναοί στην ινδική υποήπειρο καταστράφηκαν από ισλαμιστές εισβολείς κατά την περίοδο μεταξύ 712 και 1760. Μετά από αυτό, η μαζική καταστροφή ναών σταμάτησε από τους Μαραθά και τους Άγγλους, αλλά σποραδικά περιστατικά συνεχίζονται στο Μπαγκλαντές και στο Πακιστάν. Πρόσφατα έχουμε δει πώς o υπό κατασκευή ναός ινδουιστών στο Ισλαμαμπάντ, λεηλατήθηκε από μουσουλμάνους, ενώ οι ινδουιστές απειλήθηκαν με γενοκτονία μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Δυστυχώς οι Μαρξιστές ιστορικοί έχουν αποφύγει τη συζήτηση για αυτό. Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το  “HinduTemples – WhatHappenedtoThem” από τους Sita Ram Goel, Arun Shourie, Harsh Narain, Jay Dubashi καιRam Swarup,τοοποίο περιγράφει λεπτομερώς 2000+ ναούς, που έχουν μετατραπεί σε τζαμιά, με επιγραφές και ρητά από τα βιβλία των μουσουλμάνων ιστορικών. Όπως παραδέχονται οι συγγραφείς, αυτό είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου» καθώς χιλιάδες ναοί παραμένουν θαμμένοι κάτω από τζαμιά.

Πράγματι, σε ολόκληρες τις πεδιάδες του UP και του Bihar, δεν υπάρχει ούτε ένας ναός παλαιότερος των 300 ετών, ενώ στην Tamilnadu, την Kerala, την Andhraκαι την Karnataka χιλιάδες χωριά έχουν χιλιάδες παλιούς ναούς. Τα εύσημα πάνε στην αυτοκρατορία Vijayanagar η οποία προστάτευσε και ξανάχτισε πολλούς ναούς μετά την κατάκτηση αυτών των εδαφών.

Διαβάστε αυτό το τμήμα που περιγράφει το πώς ξαναβρήκαν τον ναό Meenakshi.Τα πιο διάσημα και σεβαστά μέρη των Ινδουιστών στη βόρεια Ινδία έγιναν τζαμιά. Χώροι όπως  τα  Kashi Vishvanath και Mathura Krishna Janmbhumi. Το Ram Janmbhumi καταστράφηκε επίσης και το Masjid Babri ανεγέρθηκε πάνω του. Βεβήλωσαν τον ναό Meenakshi-Sundereshwar στο Madurai και τον Jagannath στο Puri. Σε μια στιγμή σπάνιας αποφασιστικότητας, οι Ινδουιστές πήραν πίσω τον Ram Janmbhumi και τώρα κατασκευάζεται ναός. Έτσι, ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας των ισλαμιστών ήταν πάντα ο ίδιος. Κατέλαβαν χώρους λατρείας άλλων θρησκειών παντού. Ο σκοπός ήταν να διακηρύξουν την υπεροχή του Ισλάμ.

Μπορεί να το δει κανείς στο όνομα του τζαμιού Quwwat-ul-Islam {Power of Islam} στο συγκρότημα Qutub Minar. Χτίστηκε μετά την καταστροφή 27 ναών Τζαϊνιστών και Ινδουιστών. Μπορεί κανείς να δει τους Μούρτι εκεί ακόμα και σήμερα! Στην Αγία Σοφία, διεκδικούν την ιδιοκτησία καθώς είναι πλειοψηφία και απλά μπορούν. Στο Kashi και στο Mathura τότε, οι Ινδουιστές δεν ανήκουν μόνο στην πλειοψηφία αλλά έχουμε επίσης πολύ καλύτερη αξίωση στις θέσεις βάσει της ιστορίας και της θρησκείας.

Συμπέρασμα

Η ιστορία του Ισλάμ ξεκινά με την κατάληψη του Kabba και την απομάκρυνση των Murtis από το ναό για να μετατραπεί σε ισλαμική χώρο. Απαγόρευσαν την είσοδο όλων των μη μουσουλμάνων στη Μέκκα και η απαγόρευση παραμένει μέχρι σήμερα. Αυτό το μοτίβο κατάληψης και μετατροπής τοποθεσιών άλλων θρησκειών σε μουσουλμανικές θέσεις παρέμεινε βασικό χαρακτηριστικό της μουσουλμανικής κατάκτησης παντού. Η Αγία Σοφία και οι ινδουιστικοί ναοί έχουν πέσει θύματα αυτού του ιμπεριαλισμού. Στην Ινδία, οι ιερότεροι χώροι Ινδουιστών, Kashi και Mathura βρίσκονται υπό κατοχή των μουσουλμάνων. Ακόμη και ένας απλός επισκέπτης μπορεί να δει ότι αυτοί είναι χτισμένοι πάνω σε κατεστραμμένους ναούς. Μετά την καταστροφή του τζαμιού Babri στο Ramjanmbhumi, η κυβέρνηση απαγόρευσε με διάταξη την αλλαγή του χαρακτήρα των θρησκευτικών κτιρίων. Η πράξη αυτή αμφισβητήθηκε ενώπιον των δικαστηρίων. Είναι καιρός να δοθεί στον Ισλαμισμό μια κατάλληλη απάντηση. Λόγω της γενναιοδωρίας μας, είχαμε επιτρέψει στους Μουσουλμάνους να παραδώσουν μόνο τις θέσεις Ayodhya, Mathura και Kashi στους Ινδουιστές. Οι Ινδουιστές παντού πρέπει τώρα να καταβάλουν προσπάθειες για να ανακτήσουν τους «χαμένους ναούς». Όλοι οι τεκμηριωμένοι ναοί που μετατρέπονται σε τζαμιά πρέπει να απαιτηθούν. Σε τελική ανάλυση, οι Ισλαμιστές δεν μπορούν να τα έχουνόλα δικά τους! Δεν μπορούν να πουν «κατακτήσαμε τους ναούς της Αγίας Σοφίας και τους ναούς των Ινδουιστών, έτσι μας ανήκουν» και στη συνέχεια να κλαίνε για θύματα όταν οι Ινδουιστές ανακτούν βίαια τους χώρους λατρείας τους!

https://pawanpandey.in/2020/07/11/hagia-sophia-and-hindu-temples/

11/7/2020

Σχ. : Η Τουρκία είναι αδελφή χώρα με το Πακιστάν. Το Πακιστάν είναι πυρηνική δύναμη… Μαντέψτε το μέλλον…

Κι εμείς αντί να αναπτύσσουμε στο μέγιστο τις σχέσεις μας με την ισχυρή Ινδία…. δημιουργούμε πακιστανική κοινότητα στην Αθήνα που διαμαρτύρονται και κατά της Ινδίας ! 

Όλα πάνε καλά…

Previous Article

Εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος : ¨Να αποκλείσουν οι Έλληνες εφοπλιστές την Τουρκία από προορισμό για επισκευές και δεξαμενισμούς¨ !

Next Article

H μάνα στον γιό της : ¨Εγώ δεν γέννησα Τούρκο αλλά Νικόλαο Χριστιανό¨!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *